Home / AKTUELNO / AMERIČKI NOVINAR OTIŠAO U VENECUELU I DOŽIVEO ŠOK: ZAŠTO LAŽU, OVDE NEMA NESTAŠICE HRANE (VIDEO)

AMERIČKI NOVINAR OTIŠAO U VENECUELU I DOŽIVEO ŠOK: ZAŠTO LAŽU, OVDE NEMA NESTAŠICE HRANE (VIDEO)

Korporativni mainstream mediji tuguju za praznim policama i praznim stomacima u Venecueli, ali jesu li navodni nedostaci hrane zapravo stvarni?

Nakon obilaska trgovina u gradu Karakasu, Maks Blumental je pronašao mnogo proizvoda za kupovinu – čak i velik izbor piva.

“Police s namirnicama su prazne jer hrane ima sve manje” u Venecueli, vrišti britanski list Independent. Trgovine u zemlji ostaju otvorene, ali su “retko opskrbljene”, žali se britanski Guardian.

Čak i “osnovna roba”, kao što su četkice za zube, nisu dostupne za kupovinu. “Gladni” Venecuelanci moraju birati između “mučenja ili gladi”, zaključuje dnevnik Bloomberg.

Pokrivenost vestima iz Venecuele od strane Zapadnih mainstream medija ostavlja dojam da predsednik Nikolas Maduro polako izgladnjuje vlastiti narod – pripovest koju je novinar Maks Blumental proglasio, nakon snimanja velikog supermarketa u Karakasu, TOTALNOM LAŽI.

Prodavnica je ponudila širok izbor mesa, proizvoda i mlečnih proizvoda (iako nije bilo polumasnog grčkog jogurta, poniženja koje je verojatno rezultat Madurovih tiranskih načina, šali se Blumental. Ono što je najvažnije, craft pivo – obeležje herojskog konzumerizma – se moglo naći i previše na odelu za alkohol u supermarketu.

Blumental se takođe divio velikoj raznolikosti mirisnog toaletnog papira, šampona i toaletnih potrepština – tj. “osnovnih roba” koje prema “fake news” CNN-u, nigde nema u Venecueli.

“Ovde nema problema s distribucijom hrane ili problema sa nestašicom hrane”, zaključuje Blumental. “Pitanje je da li je kupovna moć Venecuelanaca potpuno uništena, jer je njihova valuta toliko oslabljena hiperinflacijom, špekulacijama i poplavom dolara koje vlada ovde ne može kontrolisati, kao i gomilanjem privatnih kapitalističkih elemenata koje podupire opozicija”.

Zabavno izveštavanje ovog novinara sa terena dolazi usred napetog zastoja oko pokušaja SAD-a da isporuči ono što Wašington opisuje kao humanitarnu pomoć Venecueli, uprkos željama venecuelanske vlade da to ne rade.

Huan Gvaido, američka marioneta i “privremeni predsednik” Venecuele, izjavio je u četvrtak kako će lično otići na granicu zemlje s Kolumbijom kako bi primio pošiljku iz SAD-a, pozivajući vozače da pođu s njim i prkose graničarima koji sprečavaju isporuku.

Humanitarne organizacije su se distancirale od navodnog paketa pomoći, zbog optužbi da bi “humanitarna pomoć” mogla sadržavati vojnu opremu ili bi se mogla koristiti u političke svrhe.

(Novi-Svjetski-Poredak.com)

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …