Home / AKTUELNO / AMERIKA NE IDE IZ SIRIJE DOK NE ISPUNI TRI CILJA: Ambasadorka SAD pri UN otvorila karte- „Spremni smo na nove udare!“

AMERIKA NE IDE IZ SIRIJE DOK NE ISPUNI TRI CILJA: Ambasadorka SAD pri UN otvorila karte- „Spremni smo na nove udare!“

Sjedinjene Američke Države su spremne da ponovo udare na Siriju ako to bude potrebno, izjavila je Niki Hejli, stalna predstavnica te zemlje u Ujedinjenim nacijama.

„Spremni smo da nastavimo sa pritiskom ako sirijski režim bude toliko glup da ponovo testira našu odlučnost“, rekla je Hejlijeva na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

„Jutros sam razgovarala sa predsednikom Trampom i on je rekao da će sirijski režim, ako reši da ponovo koristi otrovni gas, biti na nišanu američkog oružja koje je zapeto i čeka. Kada naš predsednik nacrta crvenu liniju, on je spreman i na realizaciju ako se ta crvena linija pređe“, dodala je Hejlijeva.

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama, izjavila je još da Sjedinjene Američke Države neće povući svoje snage iz Sirije, sve dok ne ostvare sve svoje ciljeve.

Hejli je navela koja su to tri cilja SAD. Prvi je da se osigura da se hemijsko oružje ne koristi tako da predstavlja rizik za američke interese, drugi da se porazi Islamsku državu i treći da se stvori dobra pozicija za posmatranje onoga što Iran radi.

Naš cilj je da se „američke trupe vrate kući, ali nećemo otići sve dok ne budemo sigurni da smo postigli ove stvari“, rekla je Hejli.

Check Also

Reakcije povodom neviđene izdaje: Ovo je SMRT istorijske SPC! Zašto, kako i baš sada?

Posle današnjeg prihvatanja autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije od strane Srpske pravoslavne crkve, …