Home / AKTUELNO / AMERIKA PRED VANREDNIM STANJEM: TRAMP IZVEO VOJSKU NA ULICE! (VIDEO)

AMERIKA PRED VANREDNIM STANJEM: TRAMP IZVEO VOJSKU NA ULICE! (VIDEO)

Novo žarište pandemije koronavirusa sada su Sjedinjene Američke Države gde je broj potvrđenih slučajeva zaraženih dosegao gotovo 86.000, a znaci napetosti i nervoze primetni su na svakom koraku.

Dodatnu paniku izazvali su pokreti vojske širom zemlje. Na društvenim mrežama pojavili su se brojni video snimci iz američkih gradova, ali i van naseljenih mesta, duž autoputeva, koji beleže pokret vojnih konvoja, u kojima su čak i oklopna vozila.

Amerika nije samo u strahu od koronavirusa, već i od širih socijalnih nemira, budući da je samo za nedelju dana tri miliona ljudi ostalo bez posla, da mnogi, usred pandemije, nemaju zdravstvenu zaštitu, da su bolnice prebukirane i u deficitu sa osnovnim medicinskih sredstvima, respiratorima…

O rastućim tenzijama govori i sukob policije i afroameričkog stanovništva u Majami Biču, gde su građani odbili da se povuku u kuće i time prekršili mere izolacije.

Na snimku se čuje kako policajac psuje okupljene koji ne žele da se raziđu, posle čega umalo dolazi do fizičkog sukoba, a policajci hapse jednog mladića i ispaljuju ćorke u znak upozorenja.


(Informer.rs)

Check Also

OVO MORATE ZNATI! MENjAJU SE USLOVI ZA ODLAZAK U PENZIJU!

Od 2021. važe nova pravila za penzionisanje žena, što znači da svaki zahtev koji dame …