Home / AKTUELNO / AMERIKA U ŠOKU: POLICAJAC KOJI JE KLEČAO NA VRATU I TAKO UBIO ČOVEKA ZBOG KOG SE CELA ZEMLJA DIGLA NA NOGE- PUŠTEN IZ ZATVORA

AMERIKA U ŠOKU: POLICAJAC KOJI JE KLEČAO NA VRATU I TAKO UBIO ČOVEKA ZBOG KOG SE CELA ZEMLJA DIGLA NA NOGE- PUŠTEN IZ ZATVORA

Derek Šovin, bivši policajac iz Mineapolisa koji se tereti za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, pušten je iz zatvora.

Bivši policajac je izašao na slobodu u sredu ujutru, piše „Dejli mejl“. On je priložio kauciju u iznosu od milion dolara u obeznicama.

Šovin je bio u zatvoru Oak Park Hajts od 31. maja kada je uhapšen i optužen za ubistvo s predumišljajem, nakon što su se pojavili video-snimci na kojima se vidi kako kleči na Flojdovom vratu. Potvrda o oslobađanju iz zatvora, koju je objavila šerifska kancelarija okruga Hepenin, pokazuje da je u pitanju uslovni otpust.

Podsetimo, Šovin je krajem maja tekuće godine tokom privođenja skoro devet minuta klečao na Flojdovom vratu dok je ovaj molio da ga pusti i govorio da ne može da diše. Rezulati obdukcije su pokazali da je Džordž Flojd (46) preminuo od posledica gušenja. Šovin je optužen za ubistvo Afroamerikanca. Zbog toga su širom Sjedinjenih Američkih Država izbili protesti u kojima je povređeno na desetine policajaca i demonstranata, a bilo je i žrtava.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …