Home / AKTUELNO / AMERIKA U ŠOKU- POTVRĐENO: RUSKA VOJSKA UŠLA U VENECUELU!

AMERIKA U ŠOKU- POTVRĐENO: RUSKA VOJSKA UŠLA U VENECUELU!

Načelnik Glavnog štaba Kopnenih snaga Rusije – general-pukovnik Vasilij Tonkoškurov koji je i prvi zamenik  glavnokomandujućeg tim rodom vojske svoje zemlje – stigao je u Venecuelu.

Kako pišu venecuelanski mediji, stigao je u pratnji 99 vojnih lica, ali se ne otkriva ni njihov identitet ni vojne specijalnosti.

Onlajn list „Noticiero Digital“ objavio je da je u Karakas stigao i An-124 dovezao i 35 tona `tereta`.

Isti list navodi i da je taj avion doleteo iz Moskve preko Sirije.

Možda i u ovome ima skrivene simbolike. A i poruke Vašingtonu.

Nezavisno od toga, činjenica je da je sto ruskih elitnih oficira stiglo u Venecuelu nakon nekoliko diverzija na ključnim objektima elektroenergetskog sistema Venecuele nakon kojih je glavni američki otporaš u toj zemlji – Huan Guaido – objavio da započinje pripreme za operaciju svrgavanja legitimnog šefa države Nikolasa Madura.

I nakon što je Maduro javno optužio Guaida da priprema njegovo ubistvo. Pritom je objasnio da je tu zaveru razotkrila i onemogućila venecuelanska armija.

I precizirao: „Pripremama za atentat lično je rukovodio Guaidu koji je marioneta Đavola. Mene namerava da ubije amertički imperijalizam“.

„Đavo“ je, dakle, Amerika Donalda Trampa.

Maduro je najavio nova hapšenja zaverenika.

U avgustu prošle godine madura su pokušali da ubiju pomoću dronova, a jedan od učesnika „akcije“ potom je američkim medijima priznao da se prethodno tri puta sretao sa „predstavnicima SAD“.

Tonkoškurov je sa sradnicima – što takođe nije nevažno – stigao u Karakas tri dana nakon što je venecuelanski ministar za informisanje i veze Horhe Rodriges izjavio:

„Tokom dva poslednja meseca je sa računa Venecuele u inostranstvu ukradeno preko 30 milijadi dolara. Sve je to izvedeno po nalogu Vašingtona. Po nalogu Trampove administracije“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …