Home / AKTUELNO / AMERIKANCI POBESNELI, SPREMAJU OSVETU: Rusi raketnim napadom ubili 30 oficira SAD u bazi u Alepu!

AMERIKANCI POBESNELI, SPREMAJU OSVETU: Rusi raketnim napadom ubili 30 oficira SAD u bazi u Alepu!

rat-bombardovanje-gaza
Strani obaveštajni oficiri su ubijeni u ruskom napadu krstarećim raketama u terorističkom operativnom centru zapadno od Alepa.

Ruski ratni brodovi sa sirijske obale Latakia naciljali su i uništili operativne sale strane vojske u Alepu, gde je, prema nepotrvrđenim izveštajima, poginulo 30 izraelskih i zapadnih obaveštajnih oficira.

Zajedno sa izraelskim oficirima, ubijeno je i nekoliko američkih, turskih, saudijskih, katarskih i britanskih oficira.

Operativna sala u Alepu je navodno korišćena za usmeravanje terorističkih napada u Alepu i Idlibu.

Nezavisni analitičari tvrde da je to ruska osveta za američko bombardovanje kada su navodnom greškom ubili 62 vojnika sirijske armije a 100 teško povredili.
Prema Alalam.ir: “Ruski ratni brodovi su ispalili tri Caliber rakete na operativnu salu stranih oficira za koordinaciju u Dar Ezza regionu u zapadnom delu Alepa blizu planine Saman, ubivši pri tom 30 izraelskih i zapadnih oficira,“ citirao je Sputnjik vojni izvor u Alepu.

Operativna sala je bila smeštena u zapadnom delu Alepa na sredini između visokih planina Saman i stare pećine. Ovaj region je duboko u lancu planina, prenosi FNA.

Ranije u septembru, sirijske vojne jedinice su pokrenule preventivni napad na teroriste iz takozvane Alepo operativne sale u njihovim centrima za okupljanje u blizini Kastelo puta u severnim oblastima Alepa i Malah farmi, sprečavajući ih u napadnu rutu snabdevanja regiona, rekao je izvor.

Izvor je rekao da su vojne artiljerijske jedinice napale centre za okupljanje terorista u blizini Kastelo i Malah farmi, gde je poginulo i ranjeno na desetine ekstremista.

Isto tako, sirijska avijacija je napala teroristički put snabdevanja u severnom Alepu, kao i puteve snabdevanja u zapadnom Alepu prema severu i razbili terorističke konvoje u al-Aratab, Urom Kobri i Mara al-Artiku čime su osujetili terorističke planove i priomorali mnoge od njih da se povuku ka turskim granicama.

Obavešteni izvori medija su ranije obelodanili da je sirijska vojska nastavila svoj napredak u južnom delu Alepa, i povratila kontrolu nad nekoliko strateških oblasti u gradu Kan Touman.

“Jedan broj ključnih skladišta Kan Toumana je sada pod kontrolom sirijske vojske,“ izveštava FNA.

Izvor je napomenuo da je sirijska avijacija i vojna artiljerijska jedinica takođe naciljala centre za okupljanje i utvrđenje terorista u Kan Toumanu.

(Webtribune.rs)

Check Also

VANREDNO STANJE MEĐU SRBIMA IZ OKOLINE ŠIDA: „POKRENULI SMO STRAŽE ZBOG MIGRANATA..“ (VIDEO)

Ovako za „Srbin info“ svedoči Miodrag Gičanov iz mesta Adaševci kod Šida, koji prenosi kakve …