Home / AKTUELNO / ANTIĆ O PUTEVIMA PLJAČKE: UKINUTI AP VOJVODINU JER IMA BUDŽET KAO REPUBLIKA SRPSKA A NE FINANSIRA NIŠTA

ANTIĆ O PUTEVIMA PLJAČKE: UKINUTI AP VOJVODINU JER IMA BUDŽET KAO REPUBLIKA SRPSKA A NE FINANSIRA NIŠTA

Ideja autonomije Vojvodine poražena je svaki put na izborima. Ideja separatizma odvajanje vojvođanske nacije od srpske nacije po uzoru na crnogorsku pretrpela je istorijski debakl na izborima 2011.

Nastao je totalni kolaps svega posle te godine. Dobili su toliko malo glasova da se i ne zna koliki je to procenat onih koji su se izjasnili kao Vojvođani.

I ova vlast i ona bivša ostavili su te konture državnosti u Vojvodini. AP Vojvodina ima budžet koji se za malo razlikuje od budžeta Republike Srpske a skoro da nema troškove.

AP Vojvodina ne finansira vojsku, ne finansira policiju, ne finansira veći deo školstva, veći deo zdravstva, tako da je veći deo tog budžeta, oko 2 trećine navodno za neke kapitalne investicije.

Imali smo jedan period kada je Demokratska stranka gradila taj novi vojvođanski identitet i vrhunac tog nastojanja je bilo nastojanje da dobiju široku autonomiju i atribute državnosti.

Kada su 2013. pretili da će se obratiti Evropskoj Uniji državni vrh nije uveo vanredne mere.

Webtribune.rs

Check Also

ŠOK ZA NAPREDNJAKE! VUČIĆ SE POVLAČI U DECEMBRU? EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

Učlanjenje premijerke Ane Brnabić u Srpsku naprednu stranku moglo bi da bude okidač za opsežne …