Home / AKTUELNO / Asad gomila vojsku na novoj liniji razdvajanja sa Erdoganovim snagama! (MAPA)

Asad gomila vojsku na novoj liniji razdvajanja sa Erdoganovim snagama! (MAPA)

Veliki broj regularnih sirijskih vojnih snaga prebačen je na liniju razdvajanja koju su Turci ovih dana preuzeli od kurdskog JPG-a, izvestili su sirijski mediji.

Jedinice Sirijske arapske armije (SAA) i Snaga nacionalne odbrane (SNO) u velikom broju tokom već dva dana pristižu u sela Bašmara, Zok Kabir, Burdž al Kas, Mijasa, Akiba i Zijara, kao i na isturene kontrolne tačke u području zapadno od grada Zahre.

Kako navode sirijski provladini mediji, raspoređivanje svežih snaga ima za cilj odvraćanje Turaka i njihovih džihadista od daljeg napredovanja kroz sirijsku teritoriju.

Turski generalštab juče je objavio kraj operacije „Grančica masline“, koja je za cilj imala osvajanje regiona Afrin koji se nalazio u rukama kurdskog JPG-a.

Ipak, sudeći prema izjavama turskih zvaničnika, apetiti Ankare u Siriji, osvajanjem Afrina nisu zadovoljeni, a na nejasne poruke koje stižu iz te zemlje, sirijska komanda je odlučila da pošalje jasnu poruku eventualnim napadačima na položaje regularnih vojnih snaga u Siriji.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …