Home / AKTUELNO / Asma al-Asad otvorila dušu i otkrila: Evo šta su mi sve nudili da izdam državu i Asada, ali sam ostala uz muža i narod.. (VIDEO)

Asma al-Asad otvorila dušu i otkrila: Evo šta su mi sve nudili da izdam državu i Asada, ali sam ostala uz muža i narod.. (VIDEO)

500
Asma al-Asad, prva dama Sirije, u razgovoru za rusku državnu televiziju objasnila je zašto nije napustila ratom razorenu zemlju iako je imala priliku za beg.

“Iskreno, ne vidim sebe nigde osim u Siriji… Da, istina je, bilo mi je ponuđeno da napustim zemlju, ili bolje rečeno, da pobegnem… Ta ponuda je uključivala finansijsku sigurnost i, ono što je još važnije, sigurnost moje dece”, ispričala je ona.

Umesto laganog života, Asma se, kaže, odlučila za preživljavanje u zaraćenoj zemlji. Otkrila je i zašto.

“Ne trebate biti genije da shvatite prave razloge te ponude da napustim zemlju. Te ljude nije briga za sigurnost moje dece, njih jedino zanima predsednik, moj muž, Bašar al-Asad. Da sam ja otišla, ljudi bi izgubili poverenje u svog predsednika. To je bio njihov cilj, da mu narod okrene leđa”, rekla je Asma u intervjuu čiji su isečci objavljeni u utorak, a čitava verzija trebalo bi da bude emitovana kasnije.

Asma i Bašar su u braku još od 2000. godine, a državna novinska agencija u Siriji objavila je tu vest šest meseci nakon smrti Bašarovog oca Hafeza. Nekad je Asma radila kao bankarka, u javnosti se uvek predstavljala kao borac za ljudska prava, a mnogi su u njoj vidjeli modernu stranu Asadove dinastije.

Na samom početku sirijskog rata Asma se nije previše pojavljivala u javnosti, ali poslednje dve godine puno je aktivnija. Gotovo redovno pozira sa suprugom, sledbenike časti sa selfijima, fotografiše se sa decom i siromašnima i sve objavljuje na Instagramu.

Pogledajte video:

(Jutarnji.hr)

Check Also

JOANIKIJE: BRANIĆEMO SVOJE SVETINjE KAO I NAŠI PRECI, AKO BUDE TREBALO- I SVOJIM ŽIVOTIMA

Spremni smo da sa vjernim narodom branimo svetinje, kao i naši preci, od otimanja i …