Home / AKTUELNO / BANKE U SRBIJI MENJAJU USLOVE: Evo šta MORATE uraditi da bi vam DALI KREDIT!

BANKE U SRBIJI MENJAJU USLOVE: Evo šta MORATE uraditi da bi vam DALI KREDIT!

salter banka opstina

Banke će uskoro promeniti starosnu granicu za podizanje kredita. Banke će uskoro sa sadašnjih 75 podići starosnu granicu za podizanje kredita na 80 godina, koliko klijent može da ima u trenutku otplate poslednje rate.

Trenutno se u većini banaka ne odobravaju krediti klijentima koji bi u trenutku otplate poslednje rate imali preko 75 godina. U pojedinim bankama ova granica je čak na 70 godina.

Najveće banke trenutno pregovaraju sa osiguravajućim kućama kako bi se starosna granica pomerila za pet godina više.U toku su pregovori i očekujemo da će se to rešiti u naredenih nekoliko meseci – navode u jednoj od najvećih banaka.

Banke smatraju da su penzioneri, čak i oni sa najmanjim penzijama, najredovnije platiše i zato veruju da bi većina kredita bila uredno otplaćena.

Bankari se inače često pravdaju da formalno ne postoji starosna granica za podizanje kredita, ali da osiguravajuće kuće nameću stroga pravila.

Klijenti koji pripadaju grupi penzionera mogu da podnesu zahtev za specijalne proizvode namenjene tom segmentu, pri čemu je maksimalna starosna dob otplate 75 godina – rekli su u Sosijete ženeral banci.U Srbiji inače ima milion i 700.000 penzionera i nema sumnje da je u pitanju veliko tržište kojem banke žele da se približe.

(Srbijadanas.com)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …