Home / AKTUELNO / BASARA: TREBA DA SE MOLIMO DA NAM NE DOĐE NEKO TRI PUTA GORI OD VUČIĆA
Foto: Srđan Iličić

BASARA: TREBA DA SE MOLIMO DA NAM NE DOĐE NEKO TRI PUTA GORI OD VUČIĆA

Književnik Svetislav Basara ocenio je večeras da se situacija u Srbiji neće promeni sve dok postoji istovetna vladalačka matrica političara u Srbiji prema kojoj, smtra on, ko god prigrabi apsolutnu vlast, „smota državu i upotrebljava je kao svoju alaktu“.

„Možemo se moliti da nam vrhovno prevashodstvo bude blagorodan čovek, kao što je bio Tadić, ali mi nemamo garancije da neće doći neko tri puta gori od Vučića, sve zavisi od sklonosti karaktera onoga ko se dokopa moći“, ocenio je Basara, gostujući u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S. On je istakao da političari treba da služe državi, a ne obratno.

„To u Srbiji nikada nije bilo. Postojao je jedan slučaj koji je završen Đinđićevim ubistvom“, ocenio je Basara. On je dodao da se „pola sata“, nakon Đinđićevog ubistva Demokratska stranka okrenula populizmu i pretvorila u „softkor“ radikale. „Vučić je logičan ishod tog procesa za koji Tadić nije imao ni stomak ni veštinu da ga dovede do kraja“ , naveo je Basara i dodao da će ako se pojavi stranka, kao što je nekada bila Demokratska stranka, istoga momenta glasati za nju i učlaniti se.

On je ocenio da Savez za Srbiju nema program i da je njegova strategija, zapravo, da bojkot predstojećih izbora ne uspe. U tom slučaju, smatra Basara, opstaće stranke Dragana Đilasa i Vuka Jeremića i to zato što oni imaju novca da ih održe.

Tako će, očekuje Basara, Đilas i Jeremić dočekati svojih pet minuta, jer, prema njegovim rečima nema nikog drugog. Sa druge strane, gostujući u istoj emisiji, psiholog Mikoš Biro ocenio je da je bojkot poruka i međunarodnoj i domaćoj javnosti da nešto nije u redu i da ne valja.

On poručuje da ne treba uletati u poznatu zamku i podvale vlasti da su svi isti i kao primer naveo nova imena poput gradonačelnika Paraćina Saše Paunovića, prvog čoveka Šapca Nebojše Zelenovića i predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca.

„To su ljudi koji nemaju mrlje“, istakao je Biro. Kolumnistkinja Peščanika Nadežda Milenković istakla je da je potrebno da vlast bude smenljiva i da bude pod kontrolom. Prema njenim rečima, to daje moć i svest građanima da mogu da utiču na stvari, a onima koji su na vlasti pokazuje da će biti smenjeni, ako ne rade kako treba.

(Fonet)

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …