Home / AKTUELNO / BEKER VERUJE U ĐOKOVIĆA I OTKRIVA: Znam zašto je doveo Agasija i Ančića i kako može da osvoji Vimbldon i kada nije favorit..

BEKER VERUJE U ĐOKOVIĆA I OTKRIVA: Znam zašto je doveo Agasija i Ančića i kako može da osvoji Vimbldon i kada nije favorit..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker pisao je u kolumni jednom britanskom mediju o mnogim detaljima iz saradnje sa najboljim srpskim teniserom, ali nije propustio priliku da istakne uverenje da će i njegov naslednik Andre Agasi biti uspešan sa Novakom.
beker

– Kada sam doveden da radim sa Novakom došao sam zbog jednog jedinog razloga – pobeda. Bila je to jasna namera i to što smo ostvarili je bila prava magija. Posebna hemija. Na ličnom nivou smo odmah „kliknuli“, ali je na profesionalnom bilo potrebno da vidimo šta on od mene želi i šta mogu da donesem. Bilo je razmimoilaženja sa idejama na terenu, ali je sve rešavao pozitivan dijalog – navodi Beker na početku kolumne.

– Ponekad bismo pričali satima o suštini tenisa, sa njim sam pronašao jezik koji mi se sviđa, razumeo je to i ostalo je postalo istorija. U osnovi, sve je počelo od njegovog i mog karaktera. Stvorili smo snažnu vezu i imamo je čak i sada. Ne moramo da razgovaramo, činjenica je da nismo pričali tokom prve nedelje Vimbldona, ali postoji veliko poštovanje koje smo izgradili tokom godina.

Beker smatra da je za uspeh neophodna jedna stvar – poštovanje.

– To je tajna uspešnog partnerstva. Drugi dobar primer su Lendl i Marej, funkcionišu perfektno, teško je objasniti, ali su „kliknuli“ i u tome je tajna. Da dočaram, igrač je slikar, ali je trener i njegov tim onaj koji dorađuje tu sliku i dovodi je do perfekcije.

Nemac, koji kaže da i sada prepoznaje kako Novak razmišlja tokom meča, je uveren da će saradnja Đokovića i Agasija dati rezultat.

– Kada gledam Novaka, čak i sada, znam o čemu razmišlja na terenu. Okrenuo se Agasiju iz istog razlog zbog kojeg je mene zvao. Andre je bio prvi na svetu, osvajao je sve i kada uzmete takvu legendu onda preuzimate odgovornost. Agasi se ne bi pojavio u njegovoj loži zato što voli da gubi. Ima pobednički mentalitet i to dovoljno govori. Šteta je što nije mogao da ostane tokom celog Rolan Garosa, ali je sad u Londonu i ostaće do kraja. A, kada imate Andrea u svom uglu to šalje jasnu poruku svlačionici, Mareju, Lendu, svima. Novak sada ima arsenal može li da završi posao? To je sve na njemu.

Osvrnuo se slavni teniser i na prisustvo Marija Ančića u Đokovićevom timu. Smatra da je to dobro, a evo i zašto:

– Agasi je jezgro onoga što Novak želi, ali je sada tu i Mario. Koristili smo njega nekoliko puta kao sparing partnera, dobar je igrač. Međutim, kada ga dovedete u tim za turnir poput Vimbldona to je znak. Novak mu veruje, govore istim jezikom, dolaze iz iste kulture, savršeno se uklapaju. Ljudi vole da imaju svite, one na koje mogu da se oslone 100 odsto i to je veoma bitno za najbolje tenisere. Ima momenata kada sam voleo da budem deo tima, posebno kada dođete na događaj poput Vimbldona, ali je u isto vreme teško. Putujete, odvojeni ste od porodice.. Sada, kada posmatram ovo sa distance moram da priznam da sam impresioniran Đokovićem, trenutno je malo pao u odnosu na veliku četvorku, ali mislim da mu to ne smeta.

Uveren je najmlađi šampion u istoriji Vimbldonada bi upravo loža i prisustvo Agasija i Ančića moglo da donese prevagu na Novakovu stranu.

– U liku njih dvojice ima dva dobra čoveka u svom uglu i deluje mi da mu se dopada što je trenutno potcenjen. Smatram da će svi biti iznenađeni. Najbolji igrači, poput Novaka, znaju kada je pravo vreme da udare forhend ili bekhend ili kako da priđu protivniku, spreme taktiku i pripreme se emotivno. Upravo to je razlika i ono što deli njih četvoricu od ostalih. Svi oni bi mogli da izbore plasman u polufinale i ukoliko se to dogodi imaćemo jedan od najboljih Vimbldona ikada. Dobra stvar je što svi imaju legitimnu šansu da budu šampioni.

Boris Beker nije mogao da prognozira ko će na kraju završiti sa peharom.

– Ne mogu da izaberem jednog, svi imaju šanse. Može da zavisi od toga kakav im bude dan, nekoliko poena može da presudi. Rodžer Federer je jedan od najboljih svih vremena, igra fenomenalno, dobio je 24 od 26 mečeva ove godine i u oba koja je izgubio je imao meč lopte. Ovim bih sklonio sve znakove pitanja i kod Novaka. U njegovom umu misli da može da osvoji Vimbldon, tako i treba da razmišlja – zaključio je Beker.

(Kurir)

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …