Home / AKTUELNO / BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko i pozvao ih da to i dokažu.

– Još jednom naši „partneri“, kao ih nazivaju u Rusiji, naši rivali, neprijatelji pokušavaju da podignu Rusiju. Zato su i smislili tezu da Rusija namerava da napadne Ukrajinu. Ako namerava – stavite činjenice na sto i potvrdite ovu tezu – rekao je Lukašenko na sednici za pitanja koja se tiču bezbednosti.

On je dodao da Zapad koristi migrante za obuzdavanje beloruske vojske u slučaju konflikta sa Rusijom. On je upozorio da, ako dođe do sukoba na rusko-ukrajinskoj granici ili u Donbasu beloruska vojska neće ostati po strani.

– Oni se, verovatno, brinu, što je kod nas smanjen dotok migranata, jer su koristili te ljude da reše svoje unutrašnje probleme i drže nas u neizvesnosti. Oni odlično znaju: ako Ukrajina samo pokuša da izazove rat sa Rusijom, Belorusija neće ostati po strani, zato belorusku vojsku treba obuzdavati, držati na zapadnoj granici – rekao je beloruski predsednik.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …