Home / AKTUELNO / BIĆE SVAŠTA: Narod u Nemačkoj počeo masovno da se naoružava…

BIĆE SVAŠTA: Narod u Nemačkoj počeo masovno da se naoružava…

Prošle su dve godine otkako je Angela Merkel – da bi svojoj ekonomiji obezbedila jeftinu radnu snagu – odlučila da primi milion izbeglica i migranata.

Pride je dobila ono na šta nije računala: terorističke napade iznutra i porast ksenofobije i islamofobije među Nemcima.

A poslovni list Handelsblatt tvrdi i da Nemci počinju da se naoružavaju.

Prošle godine je tražilo i dobilo dozvolu za streljačko oružje 557.560 stanovnika Nemačke. A koliko je ovo, dobro pokazuje podatak da je u januaru 2016-te dozvolu za oružje imalo samo 300.949 Nemaca.

Skok je, dakle, za samo dve godine bio na nivou 85 odsto.

Broj migranata i izbeglica koje se sumnjiče za različite prestupe na kraju 2016-te bio 174.438, što je povećanje od 52,7 odsto u odnosu na 2015-tu. Zato je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer priznao:

„Stvari tako stoje da se nikako ne mogu ulepšati“.

Holger Štalkneht, ministar unutrašnjih poslova Gornje Saksonije, upozorava da ubrzano naoružavanje streljačkim oružje može stvoriti lažni osećaj bezbednosti:

„Mnogi misle da kupovinom oružja i dozvolom za njegovo posedovanje kupuju i bezbednost. Međutim, to može biti varljivo jer upravo oružje može dovoditi do zaoštravanja situacije, a i samo biti iskorišćeno protiv svog vlasnika“.

List tvrdi da je porasla i potražnja za gasnim pištoljima, različitim sprejevima za samoodbranu… Lavina je krenula posle terorističkih napada u Parizu do kojih je došlo 2015-te i poznatih novogodišnjih seksualnih nasrtaja migranata na Nemice u Kelnu.

Handelsblatt navodi da se u Nemačkoj širi i osećaj da država nije u stanju da u potrebnoj meri štiti svoje građane i da svako mora da se pobrine o svojoj bezbednosti.

(Mediji)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …