Home / AKTUELNO / BIVŠI STRATEG BELE KUĆE: „EVROPSKE INTEGRACIJE SU MRTVE! NAROD VRAĆA SVOJE ZEMLJE, A TO JE TEK POČETAK..“

BIVŠI STRATEG BELE KUĆE: „EVROPSKE INTEGRACIJE SU MRTVE! NAROD VRAĆA SVOJE ZEMLJE, A TO JE TEK POČETAK..“

„Nakon što su na izborima za EP pobedu u Italiji, Francuskoj i Britaniji odnele nacionalističke i populističke partije, evropske integracije su mrtve“. To je izjavio bivši strateg Bele kuće Stiv Benon.

Benon smatra da rezultati izbora pokazuju da je evropski centar urušen i da je tradicionalna desna i leva orijentacija u politici zamenjena bitkom nacionalističkih protiv globalističkih snaga, prenela je agencija AP.

Narod „vraća svoje zemlje“, istakao je Benon i dodao da je to tek početak.

Prema Benonu, „supergrupa“ evroskeptičnih partija blokiraće svaki pokušaj produbljivanja integracija među zemljama članicama EU.

„Svaki dan će biti kao bitka za Staljingrad“, zaključio je bivši strateg Bele kuće.

Tereza Mej izrazila žaljenje zbog rezultata na evropskim izborima

Britanska premijerka Tereza Mej izrazila je danas žaljenje zbog „vrlo razočaravajućih“ rezultata njene vladajuće konzervativne stranke na evropskim izborima.

Konzervativci su po rezultatima na petom mestu sa gotovo devet odsto glasova na izborima za Evropski parlament završenim juče, daleko iza Bregzit partije evroskeptika Najdžela Faraža koja je osvojila 32 odsto glasova.

„To je bila vrlo razočaravajuća noć za Konzervativce. Izvanredni evropski poslanici izgubili su svoja mesta, izvanredni kandidati su potučeni.. to pokazuje koliko je značajno naći sporazum o Bregzitu“, napisala je Mej na Tviteru.

Ona je dodala da se „iskreno nada“ da će rezultati ovih evropskih izbora biti u centru predstojećih rasprava u Parlamentu.

Tereza Mej je u petak najavila da napušta funkciju 7. juna izrazivši žaljenje što ; ;nije uspela da izvede zemlju iz EU.

Nadmetanje za njenog naslednika će zvanično početi oko 10. juna, a ;Tereza ;Mej ;će ostati premijerka u tehničkom mandatu dok se on ili ona ne izaberu.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …