Home / AKTUELNO / BLIZAK SAVEZNIK AMERIKE POVLAČI PRIZNANjE KOSOVA?! DIPLOMATSKI KRUGOVI NE PAMTE OVAKAV PRESEDAN!

BLIZAK SAVEZNIK AMERIKE POVLAČI PRIZNANjE KOSOVA?! DIPLOMATSKI KRUGOVI NE PAMTE OVAKAV PRESEDAN!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će uskoro još jedna država povući priznanje nezavisnosti Kosova, a Alo.rs ekskluzivno iz diplomatskih izvora saznaje o kojim zemljama se radi

Nakon najave da će već danas ili sutra, četrnaesta država povući priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova, uspeli smo da saznamo o kojim zemljama se uveliko spekuliše u visokim diplomatskim krugovima.

Kako ekskluzivno saznajemo, spekuliše se o dve države (nazivi poznati redakciji).

Međutim, pošto se radi o izuzetnim diplomatskim naporima Srbije i pregovorima koji teku van očiju javnosti, za sada, ne želimo da objavljujemo imena država o kojima se spekuliše.

Jedna od tih zemalja blizak je saveznik SAD, pa bi povlačenje priznanja nezavisnosti od strane ove države moglo zaista da znači preokret Trampove administracije po pitanju politike prema Srbiji, što bi mogla da bude prava bomba za svetsku javnost.

Druga država o kojoj se nagađa je jedna od karipskih zemalja.

Ni jedna ni druga varijanta ne bi trebalo mnogo da nas iznenadi ako uzmemo u obzir da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dao ohrabrujuće izjave nakon sastanka sa Džonom Boltonom.

– Interes Srbije da se odnosi sa SAD podignu na viši nivo, posebno imajući u vidu savezništvo dve zemlje u oba svetska rata. On je istakao da je Bolton ukazao na rešenost administracije predsednika SAD Donalda Trampa da podrži što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine – rekao je Dačić.

Ministar je takođe istakao da Srbija nastavlja sa svojim diplomatskim aktivnostima jer je Srbija bila dovoljno korektna i suzdržana dok druga strana nije pokazala nimalo zainteresovanosti za uspostavljanje fer pleja.

Srbija, ali i ceo svet sada sa nestrpljenje očekuju da zvanični Beograd saopšti ime države koja je povukla priznanje što je još jedna pobeda srpske diplomatije i poraz lažne države.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …