Home / AKTUELNO / BLIZU VELIKOG OBRAČUNA: TURCI POKUŠALI DA NAPADNU RUSKU VOJNU BAZU A ONDA SU DOŠLI RUSKI SU-34…

BLIZU VELIKOG OBRAČUNA: TURCI POKUŠALI DA NAPADNU RUSKU VOJNU BAZU A ONDA SU DOŠLI RUSKI SU-34…

Prema lokalnim izvorima, turske trupe, koristeći MLRS turske izrade koji je stigao u Siriju pre nekoliko dana, pokušale su da izvrše raketni napad na rusku vojnu bazu Hmejmim, skrivajući se iza mita da su u pitanju terorističke akcije.

Nakon što su direktno raspoređeni u oblasti Al-Kabin, ruski ratni avioni SU-34S naneli su neočekivani udarac, pretvarajući turski MLRS u hrpu metala i tako zaustavili napad na rusku vazduhoplovnu bazu.

Osim lokalnih izvora, o napadu na rusku vojsku pisano je i na veb stranici koja pažljivo prati dešavanja u Siriji – liveuamap.com

Prema nekim izveštajima, u oblasti iz koje su turske trupe pokušale da napadnu vazdušnu bazu Hmejmim postojala su najmanje tri T-122 Sakarya MLRS, što bi zajedno omogućilo ispaljivanje najmanje 120 raketa na rusku vojnu vazduhoplovnu bazu.

S obzirom na činjenicu da je napad sprečen, a turska strana još uvek nije komentarisala optužbe za pokušaj napada na vazdušnu bazu, stručnjaci veruju da je priprema za napad bila moguća zahvaljujući bespilotnoj letelici.

Stručnjaci izražavaju vrlo ozbiljnu bojazan da će Turska prebaciti tešku artiljeriju militantima, jer uz značajan raspon uništavanja ciljeva, rusku vazdušnu bazu Hmejmim mogu napasti proturski teroristi.

Vojni analitičari međutim procenjuju da za sada ruska komanda samo interveniše u situacijama koje su potencijalno opasne a da ukoliko dođe do obračuna većih razmera ruske trupe će prosto zbrisati tursku vojsku.

Webtribune.rs

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …