Home / AKTUELNO / BORBENI NATO BRODOVI UŠLI U CRNO MORE: SITUACIJA KRITIČNA, SVET ČEKA PUTINOVU REAKCIJU! (VIDEO)

BORBENI NATO BRODOVI UŠLI U CRNO MORE: SITUACIJA KRITIČNA, SVET ČEKA PUTINOVU REAKCIJU! (VIDEO)

Borbeni brodovi NATO prošli su kroz zalive Bosfor i Dardaneli i ušli u Crno more, a njihove fotografije su objavljene na Tviteru.

Brodovi “Eversten”, “Santa Marija”, “Toronto”, “Jildirim”, “Redšele Ferdinand” i “Drski” s nestrpljenjem iščekuju izvođenje operacije “Morski štit” i saradnju s gruzijskim i ukrajinskim partnerima

Istovremeno, Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu.

Razarač “Eversten” pripada Holandiji, fregata “Toronto” Kanadi, fregata “Santa Marija” Španiji, “Jildirim” je turski brod, “Redšele Ferdinand” pripada Velikoj Britaniji, a “Drski” Bugarskoj.Prema Međunarodnoj konvenciji Montre iz 1936. godine, vojni brodovi necrnomorskih država imaju pravo da borave u njegovoj akvatoriji najviše 21 dan.

Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu, rekao je novinarima ministar inostranih poslova samoproglašene Luganske narodne republike, stalni predstavnik LNR na pregovorima u Minsku Vladislav Dejnego.

“Trećeg oktobra 2016. godine na toj deonici je izvršeno razgraničenje snaga i sredstava. Sa te deonice su povučeni svi odredi, kako naši, tako i ukrajinski.

Povukli smo se na ranije usaglašene i pripremljene pozicije. I mi smo i danas na pozicijama iz 2016. godine, a Ukrajina je od ovog momenta praktično zauzela teritoriju deonice razgraničenja”, rekao je Dejnego. On je dodao da bez obzira na saopštenja Kijeva o jednostranom otvaranju prelaza Zolotoje, za civile preko linije razgraničenja u toj oblasti ukrajinska vojska nije uklonila mine sa te teritorije.

“Oni su tamo i kontrolišu tu teritoriju. I u skladu s tim je njihov zadatak da se odatle uklone mine… Ipak, oni to ne čine, ne pokušavaju da preduzmu ništa u tom pravcu. Oni pokušavaju da isteraju na to minirano polje civile”, dodao je predstavnik LNR.

Predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič ranije je saopštio da je situacija na sve tri deonice razgraničenja snaga pogoršana.

Pogledajte video:

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …