Home / AKTUELNO / BRAĆO SRBI, 1999. NISMO MOGLI, ALI RUSI ĆE SADA BRANITI KIM: Ruski deputat tvrdi da Putin neće prodati Srbiju kao… (VIDEO)

BRAĆO SRBI, 1999. NISMO MOGLI, ALI RUSI ĆE SADA BRANITI KIM: Ruski deputat tvrdi da Putin neće prodati Srbiju kao… (VIDEO)

viktor-zavarzin-715x400
Predstavnik komiteta Državne Dume za odbranu Viktor Zavarzin, govoreći u Skupštini Srbije na temu Kosova i Metohije, podsetio je na NATO agresiju 1999. i pregovore sa SAD. Kosovo ćemo, poručio je on, braniti, ali čekamo vaše odobrenje

Mi na svim poljima ne odobravamo nezavisno Kosovo. Rezolucija 1244 – postoji. Samo se mobilišite, a mi ćemo vas podržati, poručio je Zavarzin.

– Govorio sam da će udari da budu po civilnim objektima – rekao je ruski parlamentarac, istakavši da je posle početka agresije video samo bombardovanje civilnih objekata, putničkog voza, fabrika, kao i aerodroma Slatina u Prištini.

Napomenuo je i kako su Srbi dočekali ruske vojnike.
– Rusija, koja u tom momentu nije bila mnogo jaka, uradila je sve što je mogla – dodao je on.

Odgovorno tvrdim, kaže on, da je to bila agresija.

– Doći će vreme i NATO će za to da odgovara. Pogotovo, što nije bilo odobrenja UN čime je narušeno međunarodno pravo.

Otuda kasnije i revoluije u boji i tako dalje – izjavio je Zavarzin.

On je istakao i da Moskva nikada nije podržala nezavisnost Kosova.

–Znam Tačija i znam šta je on radio. KFOR je zauzeo jednostranu proalbansku poziciju. Trgovina oružjem, narkoticima – svega je toga bilo, zašto je NATO zatvorio oči – napomenuo je on.

Govoreći o potencijalnoj evropskoj integraciji Srbije, Zavarzin je savetovao „biti veoma opreznim“ u odnosima sa EU i NATO.

– Kosovo ćemo braniti, ali čekamo vaše odobrenje. Mi na svim poljima ne odobravamo nezavisno Kosovo. Rezolucija 1244 postoji – rekao je Zavarzin, oprezno komentarišući razne pokušaje Beograda da reši pitanje Kosova.

– Sami se mobilišite, a mi ćemo vas podržati – rekao je deputat Državne Dume.

Takođe je rekao, sećajući se devedesetih godina, da Srbi treba da se ponose svojim vojnicima tog vremena.

Pogledajte video:

(Izvor: Vostok.rs)

Check Also

SRBIJA SAOPŠTILA: VOJSKA JE U PRIPRAVNOSTI! SPREMNA DA KRENE NA KOSOVO!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišli …