Home / AKTUELNO / Broj Amerikanaca sa psihičkim problemima premašio osam miliona, a broj samoubistava dostigao rekordan nivo! Evo šta se dešava…

Broj Amerikanaca sa psihičkim problemima premašio osam miliona, a broj samoubistava dostigao rekordan nivo! Evo šta se dešava…

amerika- siromastvo- beskucnik- sad- usa 2

Broj Amerikanaca sa psihološkim problemima dostigao je rekordni nivo i premašio je 8 miliona.

Ovo je podatak američkih Centara za kontrolu i profilaktiku bolesti.

Kako prenosi New Scientist, u Sjedinjenim Državama više od 8 miliona odraslih (od 18 do 64 godine) ima probleme sa psihičkim zdravljem. A to je 3,4 odsto celokupnog stanovništva zemlje.

Centri za kontrolu i profilaktiku već šest decenija 60 let svake godine prave nacionalnu „zdravstvenu anketu“ koja sadrži i pitanja tipa: koliko često ste osećali tugu koju ništa ne može da otera i – koliko ste imali osećaj da je uzaludno sve što činite?

New Scientist navodi da je broj ljudi sa psihičkim problemima porastao zbog ekonomske recesije 2007-2009, a da su im do 2014-te usluge psihologa i psihijatara postajale sve nedostupnije.

New Scientist navodi i izjavu epidemiologa Džudit Vajsman da je broj samoubistava u Sjedinjenim Državama sada najveći za proteklih 30 godina.

 

(Agencije)

Check Also

VANREDNO STANJE MEĐU SRBIMA IZ OKOLINE ŠIDA: „POKRENULI SMO STRAŽE ZBOG MIGRANATA..“ (VIDEO)

Ovako za „Srbin info“ svedoči Miodrag Gičanov iz mesta Adaševci kod Šida, koji prenosi kakve …