Home / AKTUELNO / BUKTI RAT SRPSKE I KOLUMBIJSKE MAFIJE: SRBI OTELI BRATA STAVRIĆEVOG UBICE, DRŽALI GA ZATOČENOG 50 DANA! SPASAO SE NA NEVEROVATAN NAČIN

BUKTI RAT SRPSKE I KOLUMBIJSKE MAFIJE: SRBI OTELI BRATA STAVRIĆEVOG UBICE, DRŽALI GA ZATOČENOG 50 DANA! SPASAO SE NA NEVEROVATAN NAČIN

U Boliviji bukti rat srpske i kolumbijske mafije koji je izbio zbog ubistva Srbina Gorana Stavrića 2014. godine. Sada je ekipa ubijenog Stavrića otela brata blaćenika iz Bolivije koji je bio zadužen za njegovu likvidaciju.

„Srbi su želeli osvetu“ – ovim rečima bolivijski mediji izveštavaju o sukobu koji bukti između srpske i kolumbijske mafije. Zatočenog muškarca policija je oslobodila posle 50 dana zatočeništva!

– Po nalogu srpske mafije, banda iz Bolivije otela je Mauricija Rivera Landivara (32) 15. aprila i skoro 50 dana ga držala u zatočeništvu. Presrele su ga tri osobe kada se vraćao sa fudbala, ubacile u vozilo, stavile mu kapuljaču preko glave i odvele u kuću na periferiji Santa Kruza – pišu lokalni mediji.

Kako prenose, muškarac se spasao pre nekoliko dana, 3. juna, i to na potpuno neverovatan način.

– Spasao se 3. juna, nakon što je cedulju koju je krio u čarapi uspeo da baci kroz prozor u susedno dvorište. Našao ju je zidar Z. M. C. (28), koji je radio na imanju, i pozvao policiju. Na njoj je pisalo: „Pomozite mi molim vas. Ja sam otet 15. aprila. Ja sam Mauricio Rivera. Pozovite policiju – prenose lokalni mediji.

U kuću je ubrzo upao odred specijalaca „Delta“ i uhapsio jednog od otmičara koji je bio zadužen da nadzire i donosi hranu otetom. U jednoj od soba našli su i Mauricija i klupko je ubrzo počelo da se odmotava.

– Goran Stavrić je ubijen 2014. jer je kolumbijskoj mafiji navodno dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge. Srpska mafija je identifikovala ubice i posle pet godina poslala u Boliviju svog čoveka koji je organizovao otmicu jednog od dželata. U pitanju je stranac sa nadimkom Rus koji je unajmio trojicu lokalnih kriminalaca da odrade posao – izjavio je policijski zvaničnik iz Santa Kruza.

Otmičari su zarobili Mauricija, slikali ga i poslali fotografiju njegovom bratu Dijegu Riveri Landivaru, koji se sumnjiči da je ispalio pet smrtonosnih hitaca u Stavrića ispred „Mekdonaldsa“ u centru Lime u Peruu. Tražili su da se preda ako želi da mu brata puste živog, ali se njihov plan izjalovio. Osim trojice otmičara i čuvara iz kuće, policija je uhapsila i bivšu ženu otetog jer se ispostavilo da je i ona umešana.

Samo nekoliko dana posle ubistva Stavrića koje se dogodilo pre pet godina, u Peruu je nađen mrtav i Marko Mitić (30), koji je bio otet tri meseca ranije u San Migelu. Prethodno su otmičari od njegovog brata Ivana tražili milion dolara za otkup.

Iako je brat pokušao da stupi u kontakt s njima i plati sumu, Marka su likvidirali. Mediji u Limi su odmah objavili da iza likvidacije stoji narko-kartel sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua. Mitić je inače iz Srbije pobegao 2003, nakon što je u Požarevcu nožem ubio Ivana Stoiljkovića (24).

Ko je Stavrić?

Stavrić je ubijen ispred „Mekdonaldsa“ 6. jula 2014. u Peruu. On je rođen u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju. U Srbiji je uhapšen pre više od dve decenije, kao član kriminalne grupe ozloglašenog serijskog ubice Marinka Magde (51), koga nazivaju još i srpskim Džekom Trbosekom.

Zbog umešanosti u Magdine zločine u Vojvodini i južnoj Mađarskoj, Stavrić je isporučen mađarskim vlastima, gde je u zatvoru proveo 13 godina. Samo nekoliko meseci nakon izlaska na slobodu, krajem 2003, ponovo je uhapšen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu iz koje je ukradeno više od 9,5 miliona dinara.

Osuđen je na četiri godine zatvora, iz kojeg uspeva da pobegne početkom 2007, otkad mu se gubi svaki trag.

Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine proveo je u Peruu. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica 2011, a dovodio se u vezu sa ubistvima, pljačkom banaka, trgovinom oružjem i drogom. Navodno je jedno vreme proveo u Španiji, gde je viđan u društvu Luke Bojovića.

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …