Home / AKTUELNO / CELA SRBIJA BILA U MRAKU– NOVA OTKRIĆA UZDRMALA REGION: Plan Rusije zavisi od Srbije!

CELA SRBIJA BILA U MRAKU– NOVA OTKRIĆA UZDRMALA REGION: Plan Rusije zavisi od Srbije!

putin

 

Bivši direktor bugarske obaveštajne službe, general Kirčo Kirov, izjavio je danas da Srbija, inače okružena državama članicama NATO, „postaje regionalni faktor u vojnom smislu“ zahvaljujući i vojnoj pomoći Rusije.

On je za bugarski Radio Fokus ocenio da će se to bez sumnje odraziti na region, „jer je time stvorena atmosfera konfrontacije“.

Kirov je to rekao govoreći o tenzijama između NATO-a i Rusije na Crnom moru, za koje upozorava da će se nastaviti i da će dovesti do opasne situacije.

Rusija, prema njegovim rečima, tumači akcije NATO-a na Crnom moru kao agresivne i osvetiće se, pri čemu se tenzije između Alijanse i Rusije opasno razvijaju nadomak Bugarske i, smatra on, uticaće na situaciju u regionu.

„Očigledno je da je to igra nerava, koja će se nastaviti u budućnosti. Možemo samo da se nadamo da će nervi obe strane biti dovoljno jaki i izdržljivi da ne dođe do dalje eskalacije i provokacije, što bi rezultiralo vojnim sukobom“, ističe bugarski general.

Kako upozorava, sve to stvara opasnu situaciju i trebalo bi da oružane snage to prate s posebnom pažnjom.

Sada je očigledno da Rusija zavisi od Srbije i uvek je tako bilo, kao i istorijski prema drugim balkanskim zemljama u regionu.

Zaista se ispostavilo da je Srbija okružena državama članicama Alijanse, ali dobija vojnu pomoć od Rusije“, objašnjava bivši šef bugarske obaveštajne službe.

On kaže da Bugarska, kao članica NATO-a, ima problema sa naoružanjem, dok Srbija, kako navodi, „besplatno dobija modernu borbenu opremu, kao i moderne avione i rakete, i postaje regionalni faktor u vojnom smislu“.

General Kirov smatra i da će problem na relaciji Beograd-Priština još dugo postojati, te da bi Bugarska trebalo da bude zabrinuta u pogledu tih procesa u blizini svojih granica.

(Mondo, Agencije)

Check Also

EVROPA POSTAVILA KLOPKU ZBOG KOJE ĆE HRVATSKA NESTATI!? EVO O ČEMU JE REČ!

Oni koji odlaze iz Hrvatske kao razloge najčešće navode nemogućnost pronalaska posla ili nezadovoljstvo poslom …