Home / AKTUELNO / Ceo Balkan zavijen u belo: Neverovatni snimci iz celog regiona, pomislićete da zima tek počinje ( VIDEO)

Ceo Balkan zavijen u belo: Neverovatni snimci iz celog regiona, pomislićete da zima tek počinje ( VIDEO)

sneg zima2

Sneg u kontinentalnim delovima Hrvatske i BiH, na moru jaka kiša uz jak vetar, ponegde i olujni, razlog je zbog kojeg se vozačima preporučuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sneg pada u Gorskom kotaru i Lici, pojedini putevi zatvoreni za saobraćaj, a poneki samo za teretna vozila. U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka.

Sneg je sinoć padao i u Sarajevu, a izazvao je haos na ulicama, javili su mediji u BiH. Na zakrčenim putevima su se okretali automobili.

Ljudi koji su se u to vreme zatekli na saobraćajnicima kažu da je zbog neprohodnosti nekih deonica u Sarajevu deo vozača vozio suprotnim trakama.

U sarajevskoj ulici Carina, situacija je bila dodatno otežana zbog nedostatka javne rasvete pa je nastao potpuni saobraćajni kolaps, jer je Zimska služba sporo reagovala.

Vremenske prognoze najavljuju da bi ovakvo vreme moglo da potraje. Prema pisanju Krometea prognozirani razvoj sinoptičke situacije nad Evropom do kraja meseca predviđa čak tri prodora zimskog talasa.

Jak vetar sa snegom u planinskim delovima zahvatio je i Makedoniju. Najhladnije je u Kumanovu, a vetar je najjači na području Štipa.

Pogledajte video:


(Tanjug)

Check Also

JAPANSKI LEK KOJI SRBIJA DOBIJA ZA KORONU- UPUTSTVO ZVUČI ZASTRAŠUJUĆE

Kad je Ani Lj. dijagnozirana korona, glavna terapija bio je japanski lek “haifukang”, a jedino …