Home / AKTUELNO / Čovek iz Stejt departmenta otkrio planove Donalda Trampa za Srbiju..

Čovek iz Stejt departmenta otkrio planove Donalda Trampa za Srbiju..

tramp

Direktor Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer tvrdi da Amerika i dalje ima interes da ostane na Balkanu uprkos promenama u Beloj kući

Direktor Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer izjavio je da ne veruje da će politika SAD prema Balkanu biti drugačija od dosadašnje koja je podrazumevala posvećenost Amerike ovom regionu i pomoć Balkanu na putu evropskih integracija.

Odgovarajući na pitanje povodom pojedinih ideja koje provejavaju u javnosti u regionu da bi moglo doći do dogovora između Donalda Trampa i Vladimira Putina, a po kojima bi se Amerika odrekla Balkana kao sfere svog uticaja, on je rekao da nije video ništa nalik tome kod bilo kog američkog zvaničnika.

Sve u vezi s takvim idejama mi zvuči kao spekulativna fikcija – rekao je Palmer.

Upitan da li će dolaskom Trampove administracije doći do promene politike prema Srbiji on je ponovo ukazao na konstantu američkog pristupa Balkanu.

– Naš cilj u Evropi su sloboda i mir i to podrazumeva integraciju zemalja Zapadnog Balkana u evropske institucije. Cilj Srbije je da postane punopravna članica EU, a taj cilj podržavaju SAD.

Normalizacija odnosa sa Kosovom je deo tog cilja. Potrebno je da dođe do napretka u Briselskom dijalogu kako bi došlo do napretka na putu evrointegracija“, rekao je Palmer i istakao da nema nijedan razlog da veruje da će doći do promene američkog pristupa po tom pitanju.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …