Home / AKTUELNO / CRNA GORA PRED REVOLUCIJOM- MILO: NE PODNOSIM OSTAVKU NI PO KOJU CENU

CRNA GORA PRED REVOLUCIJOM- MILO: NE PODNOSIM OSTAVKU NI PO KOJU CENU

Prevarili su se svi koji su pomislili da će NATO-despot Montenegra zbog bruke sa „državnim udarom“, skandala sa sa bivšim glavnim bankarom režima Duškom Kneževićem i protesta – podneti ostavku.

Glavni Montenegrin više je nego jasan: nema ostavke do 16. marta, što je bio jedan od zahteva organizatora građanskih protesta „Odupri se 97.000“. A ni posle 16-og, mada to nije izričito rekao

Ustvrdio je da protesti u Podgorici protiv vlasti nisu građanski, već politički i da iza njih stoje opozicione partije sa jasnim političkim idejama.

A on bi se kobajagi povinovao `građanskom ptoestu`koji bi mu tražio ostavku…

Zato i naglašava da su ideje protesta artikulisale parapolitičke strukture koje godinama „kreiraju ideju nasilne promene vlasti“, kao i da je specijalni tužilac Milivoje Katnić u pravu kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

„Među učesnicima protesta imate celi konglomerat političkih interesa, a jedan od važnijih je i interes Demokratskog fronta da pobegne odgovornosti“, rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Đukanović, koji je lider Demokratske partije socijalista, istakao je da se „deo opozicije uzda u revoluciju“.

„Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti“, rekao je Đukanović, naglasivši da se ne raduje ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali i da niko ne može zarad svog interesa da ugrožava bezbednost građana.

Demagoški je priznao da je svestan da u Crnoj Gori ima nezadovoljnih i dodao da je vlast uvek spremna za razgovor, ali da na ultimatume ne pristaje.

Đukanović je ukazao da isti interes, kao i DF, danas ima i vlasnik „Atlas grupe“ Duško Knežević, ali da on nema razloga da se plaši Kneževićevih pretnji da će objaviti kompromitujući materijal o njemu.

On ističe da je Knežević, koji je pobegao u London, očigledno, prema vlastitom priznanju, počinio određene sumnjive poslove i da je svestan da je pod istragom i verovatno pred optužnicom.

„Tražio je i od mene pomoć da ne bude procesuiran. Nakon što je dobio logičan odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on (Knežević) je odlučio da pobegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren“, rekao je Đukanović.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …