Home / AKTUELNO / CRNA GORA PRED REVOLUCIJOM- MILO: NE PODNOSIM OSTAVKU NI PO KOJU CENU

CRNA GORA PRED REVOLUCIJOM- MILO: NE PODNOSIM OSTAVKU NI PO KOJU CENU

Prevarili su se svi koji su pomislili da će NATO-despot Montenegra zbog bruke sa „državnim udarom“, skandala sa sa bivšim glavnim bankarom režima Duškom Kneževićem i protesta – podneti ostavku.

Glavni Montenegrin više je nego jasan: nema ostavke do 16. marta, što je bio jedan od zahteva organizatora građanskih protesta „Odupri se 97.000“. A ni posle 16-og, mada to nije izričito rekao

Ustvrdio je da protesti u Podgorici protiv vlasti nisu građanski, već politički i da iza njih stoje opozicione partije sa jasnim političkim idejama.

A on bi se kobajagi povinovao `građanskom ptoestu`koji bi mu tražio ostavku…

Zato i naglašava da su ideje protesta artikulisale parapolitičke strukture koje godinama „kreiraju ideju nasilne promene vlasti“, kao i da je specijalni tužilac Milivoje Katnić u pravu kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

„Među učesnicima protesta imate celi konglomerat političkih interesa, a jedan od važnijih je i interes Demokratskog fronta da pobegne odgovornosti“, rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Đukanović, koji je lider Demokratske partije socijalista, istakao je da se „deo opozicije uzda u revoluciju“.

„Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti“, rekao je Đukanović, naglasivši da se ne raduje ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali i da niko ne može zarad svog interesa da ugrožava bezbednost građana.

Demagoški je priznao da je svestan da u Crnoj Gori ima nezadovoljnih i dodao da je vlast uvek spremna za razgovor, ali da na ultimatume ne pristaje.

Đukanović je ukazao da isti interes, kao i DF, danas ima i vlasnik „Atlas grupe“ Duško Knežević, ali da on nema razloga da se plaši Kneževićevih pretnji da će objaviti kompromitujući materijal o njemu.

On ističe da je Knežević, koji je pobegao u London, očigledno, prema vlastitom priznanju, počinio određene sumnjive poslove i da je svestan da je pod istragom i verovatno pred optužnicom.

„Tražio je i od mene pomoć da ne bude procesuiran. Nakon što je dobio logičan odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on (Knežević) je odlučio da pobegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren“, rekao je Đukanović.

Check Also

„JEDNA ISKRA ĆE ZAPALITI CEO REGION, AKO USKORO NE REŠIMO PITANJE KOSOVA..“

Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, …