Home / AKTUELNO / Crnogorci uhapsili 20 Srba na čelu sa bivšim komandantom srpske žandarmerije- Dikićem, jer su navodno spremali nerede i hapšenje Đukanovića!

Crnogorci uhapsili 20 Srba na čelu sa bivšim komandantom srpske žandarmerije- Dikićem, jer su navodno spremali nerede i hapšenje Đukanovića!

Iz Specijalnog državnog tuzilaštva Crne Gore je saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili dva krivična dela.
dikic
Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam.

“Osnovano se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija”, saopšteno je iz VDT, prenosi RTCG.

“Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bio lišavanje slobode premijera Crne Gore”, navodi se dalje u saopštenju.

Kako se dalje navodi, s ciljem realizacije navedenog plana organizator grupe, B.D., u subotu je u ranim jutarnjim satima došao u Crnu Goru sa namerom dalje realizacije kriminalnog plana i komandovanja naoružanim licima u nameri da zauzmu Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije.

“Osumnjičeni su, prema dobijenim uputstvima i kriminalnom planu, privatnim vozilima došli u Podgoricu, gde su se radi nastavka realizacije kriminalnog plana rasporedili u najmanje tri grupe. Članovi kriminalne organizacije dobijali su uputstva da raspodele unapred pripremljeno oružje radi dalje realizacije kriminalnog plana”, navodi se u saopštenju VDT-a.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, službenici Specijalnog policijskog odeljenja i Uprave policije lišili su slobode organizatora i članove ove kriminalne organizacije u trenutku kada su pošli da provere unapred pripremljeno skriveno skladište i dopremljeno oružje i municiju, kaže se u saopštenju.

U toku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim lica koja su lišena slobode, činila i lica na čijoj se identifikaciji i lišavanju slobode intenzivno radi, kažu iz Tužilaštva.

CG: Uhapšena paravojna grupa, vođa Bratislav Dikić

crna-gora-policija

Grupa od 15 osoba, među kojima se nalazi i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšena je u okolini Podgorice, nezvanično saznaje B92.

Prema nezvaničnim informacijama naše kuće, grupa je bila naoružana, a tokom noći je “locirana i uhapšena”.

Prethodno je televizija Pink M objavila da je grupa čiji je vođa bio Dikić ušla u Crnu Goru i unela velike količine oružja i municije sa ciljem da izazove oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Pozivajući se na nezvanična saznanja “iz krugova” policije TV Pink M navodi da je pomenuta grupa u Crnu Goru ušla “na osnovu dogovora sa jednom političkom grupacijom”, radi izazivanja oružanih sukoba “širom Crne Gore”, na dan održavanja parlamentarnih izbora.

Grupu, prema navodima Pink M, predvodi bivši šef žandarmerije Srbije Bratislav Bata Dikić.

U Crnoj Gori danas se održavaju redovni parlamentarni izbori. Uprava crnogorske policije je pre tri dana najavila mogućnost da u Crnoj Gori tokom izborne noći bude izazvano nasilje.

Pogledajte video:

(B92)

Check Also

STRAVIČNA ISPOVEST SRBINA IZ BEJRUTA: NA LIBAN JE UPRAVO BAČENA ATOMSKA BOMBA- PO SNAZI JE ODMAH POSLE HIROŠIME I NAGASAKIJA

Stravična eksplozija koja je uzdrmala ceo Liban, a osetila se čak do Kipra, desila se …