Home / AKTUELNO / CRVENI TRG SE TRESAO- CEO PUTINOV GOVOR NA CRVENOM TRGU: Nije bilo, niti će biti sile, koja bi mogla da porobi ruski narod! (VIDEO)

CRVENI TRG SE TRESAO- CEO PUTINOV GOVOR NA CRVENOM TRGU: Nije bilo, niti će biti sile, koja bi mogla da porobi ruski narod! (VIDEO)

500

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je na paradi povodom Dana pobede da nema, nije bilo niti će biti sile koja bi mogla da porobi ruski narod, kao i da su Oružane snage Rusije spremne da odbiju bilo koju pretnju.

Naš narod se, istakao je Putin, borio ne štedeći život, braneći otadžbinu, i učinio je, reklo bi se, nemoguće — preokrenuo je krvavi točak Drugog svetskog rata, oterao neprijatelja koji se drznuo da dođe u našu zemlju, uništio nacizam i okončao zverstva“, rekao je ruski predsednik obraćajući se učesnicima parade.

„Nikada nećemo zaboraviti da su slobodu Evrope i dugo očekivani mir na planeti izvojevali upravo naši očevi, dedovi i pradedovi“, dodao je Putin.

Prema rečima ruskog predsednika, pobeda Sovjetskog Saveza nad fašizmom zauvek će ostati upisana u istoriji čovečanstva kao vrhunac trijumfa razuma nad varvarstvom.

„Dužni smo da pamtimo da je pobeda izvojevana po cenu ogromnih, nenadoknadivih žrtava, i da je rat odneo milione života“, poručio je on.

Kako je dodao, „ta strašna tragedija nije sprečena pre svega zbog popustljivosti prema zločinačkoj ideologiji rasne nadmoći i razjedinjenosti vodećih zemalja sveta“.

Putin je rekao i da lekcije iz prošlosti pozivaju na oprez, a da su Oružane snage Rusije spremna da odbiju bilo koju pretnju.

On je ukazao i na neophodnost konsolidacije međunarodne zajednice pred zajedničkim pretnjama, istakavši da je Rusija spremna za takvu saradnju, a da će uvek biti na strani mira.

„Radi efikasne borbe protiv terorizma, ekstremizma, neonacizma i drugih pretnji neophodna je konsolidacija čitave međunarodne zajednice. Mi smo otvoreni za takvu saradnju“, kazao je šef Kremlja.

Putin je poručio i da su ruski vojnici su i danas spremni na bilo kakav podvig i bilo kakvu žrtvu zarad svoje zemlje i svog naroda.

„Praznik 9. maja obeležavamo širom naše velike zemlje u svakoj porodici. Nijednu od njih rat nije zaobišao. I pre svega odajemo poštovanje veterani. Činimo to ne krijući suze i ne plašeći se velikih reči. One dolaze iz naših srca, ispunjenih poštovanjem i zahvalnošću“, naveo je ruski predsednik na paradi povodom Dana pobede.

Osećamo, dodao je, krvno i duboko srodstvo s generacijom heroja i pobednika. „Obraćajući se njima reći ću: nikada nas se nećete postideti. Rus, ruski vojnik i danas je, kao i vazda, ispoljavajući junaštvo i heroizam spreman na bilo kakav podvig, bilo kakvu žrtvu zarad svoje domovine i svog naroda“, ocenio je Putin i dodao da se takvi vojnici i oficiri nalaze i danas među učesnicima parade na Crvenom trgu.

„Zemlja se ponosi vama. Uvek ćemo čuvati Rusiju, kao što ste to radili vi, vojnici Pobede, i jačati tradicije patriotizma i predanog služenja Otadžbini“, zaključio je Putin.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …