Home / AKTUELNO / DA LI IMA HRABROST DA KAŽE „NE“: Matis traži od Trampa da pošalje oružje Ukrajincima!

DA LI IMA HRABROST DA KAŽE „NE“: Matis traži od Trampa da pošalje oružje Ukrajincima!

tramp-matis-pravda

Pentagon je Beloj kući preporučio da isporuči Ukrajini visokotehnološke modele protivtenkovskog oružja, javlja En-Bi-Si njuz, pozivajući se na tri američka zvanična lica.

Radi se o isporukama protivtenkovskih kompleksa DŽavelin u vrednosti od 50 miliona dolara. Bez obzira na to što konačna odluka još uvek nije doneta, Pentagon se zalaže da se Kijevu predaju ovi savremeni sistemi, navode izvori izdanja.

Osim toga, ostaju nerešena pitanja da li će SAD predati Ukrajini komplekse direktno ili preko posrednika i kako će Amerikanci obučavati ukrajinske vojnike da koriste ovo oružje.

– To je pravi potez. Vidim ovde očigledan uticaj ministra odbrane DŽejmsa Metisa, izjavio je En-Bi-Si njuzu američki admiral u ostavci DŽejms Stavridis.

Ranije je izdanje Volstrit žurnala, pozivajući se na američke činovnike, objavilo da su Pentagon i Stejt department izradili plan isporuka protivtenkovskih raketa i drugog naoružanja Ukrajini.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući ove informacije, naveo je da sve strane koje žele da imaju svoju ulogu u rešavanju kriza treba da izbegavaju akcije koje mogu da izazovu novi talas napetosti.

Šta god su Ukrajinci u godinama nacionalnog posrnuća poželeli Rusima, dogodilo se njima sanina. Kako je to teklo i šta se može očekivati da od Ukrajine ostane u narednih 10 godina, pročitajte OVDE.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

NIKO NE MOŽE DA PROVALI PUTINOVU TAKTIKU: UPRKOS SANKCIJAMA, MOSKVA OTKRIVA NOVOG SAVEZNIKA KOJI POTISKUJE EU IZ RUSIJE!

Ta roba je preplavila je Rusiju, smanjujući izvozni udeo EU. Promenljivo globalno okruženje pomoglo je …