Home / AKTUELNO / Dačić: VUČIĆ TREBA DA POVUČE POTPIS S BRISELSKOG SPORAZUMA…

Dačić: VUČIĆ TREBA DA POVUČE POTPIS S BRISELSKOG SPORAZUMA…

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti povlačenje potpisa sa Briselskog sporazuma, što mu je, kako kaže, rekao i na prošlom sastanku.

– Ja sam kao premijer potpisao Briselski sporazum, ja bih povukao potpis i rekao: Nećete Zajednicu srpskih opština – nećemo ni mi ostalo, vraćamo sve na prethodno stanje, a to je povratak srpskih institucija na Kosovo – rekao je Dačić.

On je to izjavio posle susreta sa alžirskim ministrom spoljnih poslova Abdelkaderom Mesahelom.

Dačić nije rekao šta mu je Vučić odgovori na taj predlog.

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog resenja u vezi s Kosovom.

– U eri lažnih vesti više se ne zna o čemu se pregovara i da li ima rokova – rekao je Dačić i dodao da ne želi da daje izjave koje mogu da odmognu Vučiću, ali da smatra da je predsednik „previše tolerantan“ u vezi s pitanjem Zajednice srpskih opština.

– Mnogo će njima biti teško sa ovakvim Vučićem koji je razočaran – kazao je šef srpske diplomatije.

Upitan o nedavnoj najavi navodno nemačkog plana za Kosovo, Dačić je ponovio da je to „čista izmišljotina“.

Njegov gost, alžirski ministar spoljnih poslova Abdelkader Mesahel je rekao da Alžir, uprkos pritiscima, nije priznao nezavisnost Kosova i da je „uvek na strani teritorijalnog integriteta Srbije“.

Check Also

NIKO NE MOŽE DA PROVALI PUTINOVU TAKTIKU: UPRKOS SANKCIJAMA, MOSKVA OTKRIVA NOVOG SAVEZNIKA KOJI POTISKUJE EU IZ RUSIJE!

Ta roba je preplavila je Rusiju, smanjujući izvozni udeo EU. Promenljivo globalno okruženje pomoglo je …