Home / AKTUELNO / DIREKTOR RUSKIH TAJNIH SLUŽBI I TREĆI ČOVEK KREMLJA ZVANIČNO POTVRDIO: Moskva šalje Srbiji novo oružje!

DIREKTOR RUSKIH TAJNIH SLUŽBI I TREĆI ČOVEK KREMLJA ZVANIČNO POTVRDIO: Moskva šalje Srbiji novo oružje!

putin-patrusev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije, treći čovek Kremlja, juče je na sastanku sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem rekao da će Moskva maksimalno pomoći modernizaciju Vojske Srbije.

Nikolaj Patrušev je poručio da će Beogradu pružiti političku podršku u vezi s Kosovom i očuvanjem integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić je zahvalio ruskom državniku i ponovio da je stav Srbije da čuva princip vojne neutralnosti i da nikada neće ući u NATO.
Rusija je spremna na blisku saradnju sa Srbijom. Moskva će sigurno pomoći modernizaciji srpske vojske , uz podršku integritetu i suverenitetu Srbije – istakao je Patrušev.
Osim dva helikoptera koja su već isporučeni, do Nove godine naša vojska biće bogatija za šest „migova 29“ i raketni sistem „buk M2“.
Kako se saznaje, ugovorena je isporuka dva remontovana transportna aviona AN-26, 30 modernizovanih tenkova T-72 sa navođenim raketama, kao i 30 oklopno-izviđačkih vozila tipa BRD-M2. Srbija će dobiti i novu navigaciono-komunikacionu opremu i simulatore za obuku pilota i vojnih specijalaca.
Razmatra se i isporuka četiri helikoptera Mi-24V i PVO sistem „tor“, „tunguska“ i „kornet“.
Veliki deo oružja će biti ustupljen kao donacija u sklopu ugovora o vojno-tehničkoj pomoći ruskog ministarstva odbrane, a deo će biti plaćen po višestruko nižim cenama od tržišnih.
(Informer)

Check Also

RUSKI LEKAR I NAUČNIK: SITUACIJA SA PANDEMIJOM KORONAVIRUSA LIČI NA PROBU BIOLOŠKOG RATA

Situacija sa pandemijom koronavirusa liči na probu biološkog rata, izjavio je ruski dečji hirurg Leonid …