Home / AKTUELNO / ĐACI UBILI UČITELJICU, TELO SAKRILI U PARKU: SVI ŠOKIRANI BRUTALNIM ZLOČINOM- TEK ONDA JE OTKRIVENO ŠTA JE RANIJE RADILA

ĐACI UBILI UČITELJICU, TELO SAKRILI U PARKU: SVI ŠOKIRANI BRUTALNIM ZLOČINOM- TEK ONDA JE OTKRIVENO ŠTA JE RANIJE RADILA

Učiteljica koja je ubijena, a njeno telo ostavljeno u parku, imala je iznenađujuću životnu priču.

Dva dečaka iz srednje škole u Ajovi uhapšena su zbog prvostepenog ubistva učiteljice španskog jezika. Noema Grejber pronađena je mrtva, a njeno telo bilo je sakriveno. Svi dokazi ukazuju na to da su dvojica dečaka pažljivo isplanirala, a potom počinila njeno ubistvo.

Uhapšeni su Vilard Miler i Džeremi Gudejl, obojica imaju po 16 godina ali će im se suditi kao odraslima zbog prirode svirepog zločina. Određena im je i kaucija od milion dolara što je neverovatno visok iznos.

Telo učiteljice španskog jezika pronađeno je ispod cirade, kolica i železničkih pragova koji su bili nabacani preko njega. Ubijena je sa više udaraca tupim predmetom.

Tinejdžeri su otkriveni nakon što je jedan od njihovih prijatelja policiji obezbedio prepiske sa društvenih mreža koje dokazuju da su bili upućeni u mesto i način izvršenja ubistva učiteljice.

“U tim prepiskama jasno su bili navedeni specifični detalji vezani za nestanak i smrt Grejberove. Miler je definitivno bio ne samo prisutan, već i aktivni učesnik u smrti žene. Detalji obuhvataju motiv, planiranje i otmicu, kao i napore preduzete da se zločin sakrije”, saopštila je policija u Ferfildu.

“Za devet godina koliko je radila kod nas, gospođa Grejber dodirnula je živote mnogih đaka, njihovih roditelja i kolega iz škole. Srca su nam slomljena zbog njene smrti”, saopštila je načelnica lokalnog školskog odbora dr Lori Nol.

Noema uopšte nije bila učiteljica najveći deo svog života

Životna priča žrtve bila je velika inspiracija za latinoameričku zajednicu. Noema je bila najpre stjuardesa, a onda je dobila i dozvolu za upravljanje komercijalnim avionom. Bila je jedna od prvih žena u Meksiku koja je imala tu dozvolu. Tek u pedesetim godinama je želela da postane učiteljica i doškolovala se da bi mogla da radi s decom. A dvoje dece joj je presudilo.

Njena kćerka oprostila se od Noeme dirljivim rečima – oprašta njenim ubicama.

“Izgubili smo anđela, samo zahvaljujući njoj smo brat i ja zavoleli putovanja, jezike i doživeli svet na način na koji ga doživljavamo. Imali smo predivnu sreću da odrastamo u domu punom ljubavi i topline. Nedostajaće mi njen glasni smeh, igranje s njom uz bilo koju muziku, imala je toliko radosti u očima i toliko vere u srcu”, napisala je njena kćerka na Fejsbuku.

“Dvojici dečaka koji su mi ubili majku. Jasno mi je da vam je potrebno ljubavi i svetlosti. Ali se slažem sa svojim bratom, sve što možemo da uradimo je da vam oprostimo. Ispunjena sam zahvalnošću što sam imala snažnu, predivnu ženu za majku. I svima koji nam šaljete poruke se zahvaljujem, neverovatno ste nas dirnuli rečima o tome koliko života je moja majka dotakla. Bila je naš blagoslov, i znamo da njena duša sada živi na nebu”, napisala je kćerka.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …