Home / AKTUELNO / DO SADA NEOBJAVLJENA TAJNA IZ ISTRAGE: U zaplenjenom Jeleninom dnevniku, inspektori našli..

DO SADA NEOBJAVLJENA TAJNA IZ ISTRAGE: U zaplenjenom Jeleninom dnevniku, inspektori našli..

500- jelena- marjanovic- ubistvo- foto- telegraf

Neposredno posle ubistva Jelene Marjanović aprila 2016. godine, policajci su u kući u kojoj je živela zaplenili četiri sveske u kojima je nesrećna žena beležila svoje pesme, ali i opisivala odnose sa mužem i članovima njegove porodice.

Ovo je verovatno poslednja neobjavljena tajna iz istrage zločina o kome Srbija priča već više od 19 meseci.

Pregledima ovih svesaka, inspektori su dobili detaljan uvid u Jelenine odnose sa mužem Zoranom i njegovim roditeljima i bratom s kojima je živela, što je dodatno bacilo sumnju na njih kao osumnjičene za ubistvo. Policijski izvori objašnjavaju da “Jelenine sveske” nisu klasični dnevnici, ali…

– Jelena je zapisivala različite pesme, uglavnom ljubavne, koje je verovatno smišljala za neki od svojih budućih albuma. Međutim, ima i vrlo interesantnih njenih setnih misli, koje ukazuju da joj nije bilo baš sve potaman u životu. Na nekoliko mesta je opisala i žestoke svađe sa Zoranom i drugim ukućanima. Pisala je i o tome kako su je isterivali iz kuće i kako je morala da spava u studiju – navodi sagovornik.

On dodaje da su Jelenine sveske, kao i ostale stvari koje su zaplenjene, pažljivo analizirane. Angažovano je nekoliko istražitelja, među kojima su i grafolozi i psiholozi, koji su dobili Jelenine sveske da ih detaljno pročitaju i analiziraju.

– Pri čitanju i analiziranju tih svesaka otkriveno je dosta toga o zamršenim porodičnim odnosima u toj kući, što je pomoglo u sklapanju kockica i što je bacilo neko novo svetlo na otkrivanje motiva zločina – dodaje izvor iz istrage.

Osim tih svezaka, veštaci su analizirali i mnoge druge stvari koje su uzete iz kuće Marjanovića nakon ubistva.

– Tada su izneli luk i strele, kundak od puške, razne alatke, bicikl, tepih, lap-top, tablet i kutiju za sintisajzer. Takođe, policija je iz te kuće iznela i peškire i kutije pune garderobe Zorana Marjanovića i članove njegove porodice kako bi se pronašli biološki tragovi zločina. Među uzetim stvarima bile su cipele, ali i Zoranove pantalone koje je nosio u trenutku kada je Jelena nestala. Baš te pantalone ispostavile su se kao ključni dokaz protiv njega, a s obzirom na to da se blato na njima poklopilo sa blatom na mestu gde je nađeno Jelenino telo – nabraja inspektor angažovan u istrazi.

(Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …