Home / AKTUELNO / DODIK: Odgovorićemo oružjem…

DODIK: Odgovorićemo oružjem…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da pripadnici policija Federacije BiH neće biti raspoređeni u Republici Srpskoj koja ima teritorijalni integritet, policijske snage, Ustav, zakone i Sporazum o saradnji policijskih agencija.

– Svaki pokušaj da i jedan pripadnik policije FBiH uđe u Republiku Srpsku, bez saglasnosti Vlade i Policije Republike Srpske, biće spriječen silom i to niko ne treba da pokušava – poručio je predsjednik Srpske.

On je istakao da se relevantni dokazi mogu naći u BiH, jer Republika Srpska ima pravo na unutrašnja pitanja i poslove.

– To što postoji Granična policija BiH na teritoriji Republike Srpske ne znači da mogu da raspolažu teritorijom. Veoma jasno želim da kažem da ukoliko FBiH pošalje svoje policajce u Republiku Srpsku a bez saglasnosti naše Vlade biće spriječeno i smatraćemo to aktom napada i agresijom na Republiku Srpsku – naglasio je Dodik.

On je pozvao ljude u FBiH da to ne čine.

– Imamo zajednički problem u vezi sa migrantima i to moramo zajednički rješavati, ali ne na način da se nešto zloupotrebljava. Svaka vrsta opravdanja takve stvari i događaja je van Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma i kreirana je da se devalvira uloga i značaj Republike Srpske – naveo je Dodik.

On je poručio da će kao predsjednik Republike biti odlučan da odbrani Srpsku, pa i od nasrtaja kakvi se planiraju.

– Ne mogu da vjerujem da postoje neki koji su spremni da ovo opravdavaju pričom kako se navodno smanjuje broj migranata, a onda istog dana traže povećanu intervenciju snaga FBiH – rekao je Dodik.

On je napomenuo da Republika Srpska želi mir i saradnju i da svako poštuje svoje nadležnosti.

– Svaki pokušaj organizovanog ulaska pripadnika policije FBiH biće silom spriječen – zaključio je predsjednik Srpske.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …