Home / AKTUELNO / DRAGANA MIJATOVIĆ, DOSTOJANSTVENA I U NAJVEĆEM BOLU: Izgubila je uglednog supruga i prijatelje u pomahnitalom činu monstruma, „najvažnije je da smo deca, Anja i Milan, i ja zajedno“…

DRAGANA MIJATOVIĆ, DOSTOJANSTVENA I U NAJVEĆEM BOLU: Izgubila je uglednog supruga i prijatelje u pomahnitalom činu monstruma, „najvažnije je da smo deca, Anja i Milan, i ja zajedno“…

„Najvažnije da smo deca, Anja i Milan, i ja zajedno. Nema Vlade, a ništa nam drugo ne treba. Nosimo se s tim bolom kako znamo i umemo. Užasna je tragedija koja nas je zadesila.“
5004Ovako za „Blic” uz duboki uzdah po prvi put nakon krvave tragedije priča Dragana Mijatović, koja je bila pored svog supruga Vladimira (40) kada ga je tokom krvavog pira smrtno ranio Siniša Zlatić.

Pomahnitali Zlatić je iz ljubomore pre sedam dana ubio suprugu od koje je rastavljen Dijanu (30), njenog novog dečka Stevana Jojića (40), Mijatovića, koji je sa suprugom Draganom za istim stolom sedeo sa njima, kao i Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34), koji su stajali iza njih.

Dragana je kobne večeri bila sa suprugom, ali nema snage da priča o poslednjim trenucima svoga Vladimira.
– Razumite me… još sam u šoku… Ne znam šta bih vam rekla… Nosimo se s tim bolom. Sada su mi važna samo deca. Važno je da su tu pored mene, da sam sa njima. Deca su mi sve – napominje neutešna Dragana.

Deci, srednjoškolki, sedamnaestogodišnjoj Anji i trinaestogodišnjem Milanu gubitak oca ništa ne može da nadoknadi.

Njihovi drugovi trude se da im koliko mogu pruže utehu. Obilaze ih, pokušavaju da iz oraspolože da bar za trenutak ne misle o svom bolu.

Pokušavaju da im odagnaju crne misli i da pamte samo lepe trenutke sa svojim ocem Vladimirom, koji je živeo za njih i trudio se da im pruži ljubav i bezbrižno detinjstvo.

U petak, prve večeri Pile festa, Dragana i Vladimir su izašli sa komšijom i Vladimirovim prijateljem iz detinjstva Stevanom Jojićem i Dijanom Zlatić.

Otišli su da se malo zabave i opuste, ne sluteći da će im to biti poslednji zajednički izlazak.

Kada se pomahnitali Siniša vratio naoružan automatskom puškom, počeo je da puca u pravcu njihovog stola. Prvi meci su pogodili Dijanu, a zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića, koji je sedeo okrenut leđima Siniši. Vladimira su tri metka pogodila u leđa i u nogu.

Dragana je videla da je Vladimir ranjen u nogu i krvavu majicu na njegovom stomaku. U tom momentu nije znala da su ga meci pogodili i u leđa. Teško povređen Vladimir je prebačen u bolnicu, gde je, nažalost, iskrvario na smrt.

Dragana je sedela za stolom sa suprugom Vladom, Dijanom i Stevom koji su svi osim nje ubijeni.

Vladimir je tek bio ušao u 41. godinu životu. Svi koji su poznavali ovog dispečera lokalne “Elektrodistribucije” za njega imaju samo reči hvale.

Opisuju ga kao uvek nasmejanog čoveka spremnog da pomogne svakome. Vladimir je, kako kažu meštani Žitišta, bio poseban čovek, otac, muž, požrtvovan, nežan, pažljiv i ovo banatsko mesto izgubilo je velikog čoveka.

SINIŠA TRAŽIO ŠAMPONE I PENU ZA BRIJANJE

Siniša Zlatić je primeran, ali usamljen pritvorenik, saznaje „Blic”.

Naime, njemu je u ovih pet dana, koliko je u pritvoru, u posetu došao samo otac Radoslav, koji mu je, kako smo pisali, doneo čistu garderobu.

Ipak, stariji Zlatić sinu ubici nije doneo najosnovnije higijenske potrepštine, pa je Siniša bio prinuđen da od zatvora zatraži sapun, šampon, penu za brijanje… a zatvorska uprava izašla mu je u susret.

Ubicu u zatvoru do sada još nije posetio ni advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …