Home / AKTUELNO / DRAMA U DUBINAMA BALTIKA! POLjSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: ŠTA TO RUSI INSTALIRAJU NA CEVIMA SEVERNOG TOKA 2?

DRAMA U DUBINAMA BALTIKA! POLjSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA: ŠTA TO RUSI INSTALIRAJU NA CEVIMA SEVERNOG TOKA 2?

U Poljskoj je otkrivena pretnja po bezbednost Evrope usled postravljanja gasovoda Severni tok 2

Prema poljskim specijalnim službama, ovaj gasovod će stvoriti mnogo problema ako bude instaliran do kraja i pokrenut.

Portparol poljske specijalne službe Stanislav Žarin tvrdi da će Rusija instalirati uređaje za prisluškivanje i video nadzor na cevovode gasovoda kako bi nadgledala NATO u Baltičkom moru. Žarin je primetio da su SAD i Švedska ranije upozoravale na ovo.

Rusija je već razvila plan, kaže Žarin, čiji je cilj da prati kretanje brodova NATO-a u Baltičkom moru. On podseća i da Alijansa redovno izvodi vežbe u baltičkim vodama.

Žarin je siguran da je ovaj način nadzora prilično skup, ali ne sumnja da će Rusija pokušati da ga primeni. Iako stručnjaci kažu da, pored visokih troškova primene takvog sistema nadzora, on neće pružiti operativne informacije, budući da voda usporava proces prenosa tokova podataka, Žarin je siguran da ga Rusija neće napustiti.

Pored toga, prema poljskom stručnjaku, Rusija će puštanjem gasovoda Severni tok 2 dobiti dodatne prihode, koji će na kraju biti korišćeni za destabilizaciju situacije u zapadnim zemljama. Zbog toga insistira na tome da se mora zaustaviti sprovođenje ovog projekta.

(Mediji)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …