Home / AKTUELNO / Drecun: Na KiM-u je uspostavljena snažna mreža džihadista „Islamske države“!

Drecun: Na KiM-u je uspostavljena snažna mreža džihadista „Islamske države“!

drecun

Na Kosovu i Metohiji postoji snažna mreža radikalnog islama, ekstremizma i terorizma, te da su mnogi propadnici te mreže angažovani kao džihadisti na ratištima u Siriji i Iraku, konstatovao je danas Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, rekao je Tanjugu predsednik tog odbora Milovan Drecun.

– Ali smo na osnovu informacija koje su nam nadležne službe predočile zaključili da ne postoje konkretna saznanja o pripremi terorističkih napada srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na KiM – rekao je Drecun nakon sednice Odobra, koja je bila zatvorena za javnost.

Prema njegovim rečima, mogući su pojedinačni takvi slučajevi. On je kazao da je Odbor za KiM ma današnjoj sednici razmotrio stepen ugroženosti i bezbednosti srpskog naroda i ostalog nealbanskog stanovništva u pokrajini zbog prisustva radikalnih islamista i džihadista-povratnika iz Sirije i Iraka.

– Generalno mislimo da je novo opasnosti po srpsko stanovništvo od radikalnog islama, u smislu ugrožavanja bezbednosti i izvodjenja terorističkih akcija na jednom prihvatljivom nivou, dakle da trenutno nije izražena opasnost, a da će se u narednom periodu situacija pratiti, jer će sa većim povratkom džihadista svakako da se promeni stepen ugroženosti – istakao je Drecun.

– Sednica je bila zatvorena za javnost zato što je materijal koji smo dobili od nadležnih službi bio označen kao strogo poverljiv – dodao je Drecun.

(Tanjug)

Check Also

FRANCUZI ŠOKIRANI: U SRBIJI ISELJAVAJU 20.000 LJUDI ZBOG 312 RADNIH MESTA!?

Francuska nacionalna televizija, u udarnom terminu, kritikovala je projekte Rio Tinta u Srbiji. Posebno je …