Home / AKTUELNO / Država razmatra ponovno uvođenje vojnog roka: Vučić otkrio kada bi to moglo da se dogodi

Država razmatra ponovno uvođenje vojnog roka: Vučić otkrio kada bi to moglo da se dogodi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dva do tri godine.

Vučić je novinarima na aerodromu u Batajnici rekao da će to zavisiti od finansijskih mogućnosti, kako bi država imala mogućnosti da preventivno deluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbednosno ugrozi.

Prema njegovim rečima, u planu je da vojni rok traje od tri do šest meseci, a ljudi koji bi odslužili vojni rok imali bi prednost u zapošljavanju u državnim i javnim službama.

– Još razmišljamo. Neću ništa da obećavam po tom pitanju. To zavisi i od finansija – rekao je Vučić i dodao da bi to moglo da bude organizovano od 2020. ili 2021. godine.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

– Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KiM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno – rekao je Vučić.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …