Home / AKTUELNO / DSS i Dveri se udružili i stvorili „jezgro patriotskog bloka“!

DSS i Dveri se udružili i stvorili „jezgro patriotskog bloka“!

Demokratska stranka Srbije (DSS) i desničarski pokret Dveri saopštili su danas da su ozvaničili saradnju i da je njihovim udruživanjem „stvoreno jezgro patriotskog bloka“, u kome će biti i „nacionalno svesni istaknuti intelektualci“.

sandra- raskovic- ivic

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je, na konferenciji za novinare, da je sa Dverima postignuta saglasnost da Srbija ne ulazi u NATO i Evropsku uniju, o odbrani Ustava Srbije, ekonomskom partiotizmu i priklanjanju ekonomskoj i političkoj saradnji sa Rusijom.

– Treba to klatno Srbije koje je krenulo ka Zapadu, vratiti ka Istoku – konstatovala je Rašković Ivić.

Ona je istakla da će blok DSS i Dveri tražiti da se raspiše referendum o ulasku u EU, a da mu prethodi jednogodišnja javna rasprava o tome, „sa medijskim fer-plejem, da evroskeptične i evrofanatične snage imaju jednak pristup medijima“.

Prema oceni Rašković Ivić, Ustav predstavlja poslednju odbranu cepanju Srbije i „poslednju odbranu da se na teritoriji Srbije stvori takozvana Republika Kosova“.

Rašković Ivić i predstavnik Dveri Boško Obradović su istakli da je Krim sastavni deo Rusije i da je Kosovo Srbija.

Pošto je Rusija promenila Ustav i Krim proglasila svojim sastavnim delom, kako je rekao Obradović, „država Srbija sad mora da prizna Rusiju u njenim ustavnim granicama“, a ako to ne uradi, onda će imati problem sa Moskvom.

Obradović je naglasio da su tek dolaskom Rašković Ivić na čelo DSS, uklonjene prepreke i stvoreni uslovi za zajednički nastup, jer je „prethodno rukovodstvo DSS odbijalo svaku saradnju u zajedničkom opozicionom bloku“.

Prema njegovoj oceni, biračko telo je kaznilo DSS i Dveri zbog toga što nisu zajedno nastupili na izborima u martu, i zato je današnji dogovor o njihovoj saradnji „prvi oblik opozicionog okupljanja u novije doba“.

– U Skupštini Srbije nema opozicije, ona je van parlamenta – istakao je Obradović i dodao će DSS i Dveri „biti nosioci te nove opozicije“ i ukazivati da sadašnja vlast zemlju vodi u „potpunu državnu propast“ – demografsku, ekonomsku i socijalnu.

Na pitanje zašto se udružuje sa Dverima, pokretom sa „polunavijačkom ideologijom“ i antigej stavovima, a istovremeno joj „smeta“ saradnja sa Srpskom radikalnom strankom i Vojislavom Šešeljom, Sanda Rašković Ivić odgovorila je da njoj gej populacija ne smeta.

– Ja kao lekar se povinujem onome što kaže međunarodna klasifikacija bolesti uzroka smrti. Od 1999. godine to nije bolest, a do tada je bila i meni su dovođeni ljudi za oslobađanje od vojske i lečenje. Više nije tako i to poštujem, ali se protivim stavljanju šape EU na gej populaciju. Pitala sam ambasadore zapadnih zemalja da li bi šetali na paradi da neko nosi majicu ‘Kosovo je Srbija’ – rekla je Sanda Rašković Ivić.

Dodala je da joj Šešelj ne smeta, ali je bila protiv njegove izjave da „voli što je ubijen Zoran Đinđić“, i navela da je Šešelj rekao da „sada nije zainteresovan za koaliciju“.

Sanda Rašković Ivić rekla je da podržava materinstvo i povećanje nataliteta i najavila da će uskoro osnovati žensku mrežu DSS. Na pitanje zašto su onda odbornici DSS u Skupštini Beograda podržali ukidanje porodiljskog i trudničkog dodatka koje je grad davao, kao i povećanje cena u obdaništima, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da je to bilo loše, ali je odbila da odgovori na pitanje da li će DSS zbog toga uskratiti podršku gradskoj vlasti.

(Blic)

 

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …