Home / AKTUELNO / Dvojica kanadskih naučnika tvrde da sa 234 planete stižu signali vanzemaljskih civilizacija

Dvojica kanadskih naučnika tvrde da sa 234 planete stižu signali vanzemaljskih civilizacija

planeta-zemlja-svemir

Kanadski naučnici Ermano Bora i Erik Trotije – sa Univerziteta „Laval” iz Kvebeka – objavili su da su druge civilizacije do sada pokušavale više od 230 puta da stupe vezu sa našom Zemljom.

U ovom tandemu, glavni je Bora, a on tvrdi da se radilo 234 pokušaja i da su vanzemaljci pokušavali da do nas dopru pomoću laserskih impulsa.

On tvrdi da su «gejziri» svetlosti u spektrima zvezda oko kojih kruže planete sa vanzemaljskm civilizacijama  tehnogenog porekla. Samim tim: da se mogu «matematički dešifrovati» i da se na njih na isti način može odgovoriti.

Bora je uveren da laser «Helios», koji se nalazi u Livermorskoj nacionalnoj laboratoriji «Lorens», u stanju da pravi impulse dovoljno moćne da stignu do vanzemaljskih civilizacija.

Trotije je – kako su Kanađani saopštili – analzirao podatke o 2,5 miliona zvezda i došao do zaključka da se signali koji bi mogli da budu pokušaj vanzemaljskih civilizacija da sa nama stupe u vezu mogu otkriti u svetlosti 234 zvezde.

Većina tih zvezda se po spektralnoj analizi odnosi klasi našeg Sunca.

Neki astronomi te podatke smatraju potvrdom Borine teorije.

Bora je za The Independent rekao: „Mada svi moramo imati naučni pristup i ne rukovoditi se emocijama, ja prosto predosećam da imamo posla sa signalima vanzemaljskih civilizacija”.

Naravno, ima dosta i onih koji su prilično sumnjičavi prema pretpostavkama Bore i Trotijea.

(Fakti)

 

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …