Home / AKTUELNO / Džihadisti nisu hteli primirje, ni obustavu rata, a onda je došla ruska krstarica “Petar Veliki” i sada hoće sve- Kapetan broda: „Niko više čak ni ne leti nad nama, svi se plaše da priđu bliže od 50 km!“

Džihadisti nisu hteli primirje, ni obustavu rata, a onda je došla ruska krstarica “Petar Veliki” i sada hoće sve- Kapetan broda: „Niko više čak ni ne leti nad nama, svi se plaše da priđu bliže od 50 km!“

 brodovi-rat-okean
Ruska ratna mornarica predvođena nosačem aviona Admiral Kuznjecov i krstaricom Petar Veliki, nalazi se kraj sirijske obale, potvrdio je za televiziju Rusija 1 kapetan Admirala Kuznjecova Sergej Artamonov.

On je naveo da se mornarica nalazi na odredištu u istočnom Mediteranu i da započinju izvršavanje zadataka i manevara na zapadnoj obali Sirije, dodavši da avioni već vrše letove u zonama konflikta.

„Izvršavaju se poletanja sa palube i radi se na koordinaciji sa kopnom“, rekao je Artamonov i dodao da konstantni naleti prema sirijskom kopnu sa Admirala Kuznjecova traju već četiri dana.

„Niko ne leti nad nama. Svi se plaše da priđu bliže od 50 km, što pokazuje koliku silu predstavljaju ova dva broda“, rekao je komandant raketne krstarice Petar Veliki, kapetan Vladislav Malahovski.

Prisustvo ruskog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ na obali Sirije primoralo je teroriste iz Alepa da započnu mirovne pregovore, javio je list „Izvestija“, pozivajući se na izvor u sirijskoj bezbednosnoj službi.

List piše da su se borci „uplašili“ ruske pomorske udarne grupe u istočnom Mediteranu i njene spremnosti da granatira položaje terorista raketama „kalibar“. Trenutno ni ruska ni sirijska avijacija ne izvode napade na teroriste, ali se „može konstatovati da su se teroristi ozbiljno demoralisali“ i traže načine za spasenje, navodi list mišljenje svog izvora.

Ruske snage usmerene su na potpuni prekid snabdevanja boraca na istoku Alepa koji nastavljaju da dobijaju oružje. Udari se neće izvoditi na grad u kojem se nalazi na hiljade civila, već na obližnje teritorije u kojima su teroristi.

Trenutno borci ne mogu da promene odnos snaga, koliko god da se trude, ali se pritisak na njih povećava, navodi list „Izvestija“ mišljenje sirijskog eksperta u oblasti strategije i geopolitike Hasana Hasana.

Osim toga, teroriste na pregovore podstiče i to što su „na Zapadu svesni da ne mogu da daju nikakvu podršku svojim štićenicima“. Ali istovremeno, verovatno je da pomoću mirovnih pregovora teroristi žele da se odmore i pregrupišu, smatra ovaj stručnjak.

Pogledajte video:

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …