Home / AKTUELNO / EKSKLUZIVNO! Ovo je KLJUČNI dokument koji je RASKRINKAO SLUČAJ RAČAK: Zbog OVE laži ratnog zločinca Vilijama Vokera su nam ubijali decu!

EKSKLUZIVNO! Ovo je KLJUČNI dokument koji je RASKRINKAO SLUČAJ RAČAK: Zbog OVE laži ratnog zločinca Vilijama Vokera su nam ubijali decu!

Da u kosovskom selu nikada nisu ubijani civili, već teroristi OVK, potvrđuje i dokumentacija tadašnjeg istražnog sudije Danice Marinković do koje je Kurir došao.
502
Osvedočeni srbomrzac Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS 1999, i pored dokaza da u selu Račak nije počinjen masakr nad albanskim civilima, uspeo je da međunarodnu zajednicu ubedi u ove laži, zbog čega nas je svega dva i po meseca kasnije NATO bombardovao!

Da u selu Račak nikada nisu ubijani civili, već da se srpska policija razračunala sa teroristima OVK, potvrđuje i dokumentacija tadašnjeg istražnog sudije Danice Marinković do koje je Kurir došao!

Pronašli magacine OVK

Na osnovu ove dokumentacije, koja je bila dokazni materijal u Haškom tribunalu, utvrđeno je da Srbi u Račku nisu počinili ratni zločin, već da je to bila legitimna policijska akcija.

Konkretno, u dokumentima sudije Okružnog suda u Prištini Danice Marinković, koja je ušla u Račak i pored toga što joj je Voker zabranio, a na njen tim je čak i pucano, navedeno je da je ubijeno 40 pripadnika albanske terorističke organizacije.

Njihova tela su pre njenog ulaska u Račak smeštena u obližnju džamiju, a onda po nalogu suda i u prisustvu predstavnika OEBS kamionima prebačena na Institut za sudsku medicinu u Prištinu. Kako stoji dalje u zapisniku o uviđaju, nedaleko odatle, u dvorištu jedne napuštene kuće, otkriven je štab OVK.

– U jednoj prostoriji su pronađeni delovi puške ručne izrade, maskirna uniforma, pantalone, bluza i majica sivomaslinaste boje, mašina za kucanje, sedam okvira sa municijom 7,62 (svaki okvir po 10 metaka), plus 63 metka istog kalibra, tri bombe kineske proizvodnje sa osiguračem spremne za dejstvo, kao i platneni zeleni prsluk u čijim džepovima su bili bombe, meci i propagandni materijal.

U istom dvorištu pronađena je i prostorija u kojoj se spremala hrana za pripadnike OVK, ambar pun brašna, čak i pekara u kojoj se pekao hleb. U okolnim brdima otkriveni su su rovovi, a na brdu Vis bunker – piše u dokumentaciji.

Brisali snimke

U službenoj belešci koju je potpisao tadašnji tužilac u Prištini Slavko Stevanović piše da su pripadnici OVK ubijeni tokom napada na policiju, odnosno da su stradali u pokretu i da su kod 37 njih pronađene čestice baruta, a ne da su streljani, kako je tvrdio Voker.

Marinkovićeva kaže za Kurir da je dodatni dokaz da u Račku nije bilo masakra i činjenica da su snimatelji Asošiejted presa i Rojtersa snimili ceo uviđaj. Međutim, ti snimci su nestali. Sudija Marinković nedavno je objavila knjigu „Sudija u ratu i miru“, u kojoj se bavi „slučajem Račak“, a koja se može naručiti mejlom sudijauratuimiruŽgmail.com.

Inače, Voker je 1999. bio proglašen personom non grata, a moguće je da će se ista stvar ponoviti. Naime, šef diplomatije Ivica Dačić najavio je juče da će Ministarstvo spoljnih poslova predložiti Vladi da razmotri mogućnost da se Vokeru zabrani ulazak na teritoriju Srbije.

Voker je belosvetski kriminalac i protuva. Morao bi da odgovara za zločine koje je počinio nad Srbima u ime misije OEBS. Pomogao je u uništavanju dokaza i prikrivanju istine o sudbini Srba.

(Izvor: Kurir.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …