Home / AKTUELNO / ERDOGAN ŠOKIRAO SVET: Predviđa rat hrišćana i muslimana! EVO KO IZAZIVA SVE TO..

ERDOGAN ŠOKIRAO SVET: Predviđa rat hrišćana i muslimana! EVO KO IZAZIVA SVE TO..

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku austrijskih vlasti o pokretanju istrage protiv desetine muslimanskih sveštenika i zatvaranju sedam džamija.

„Plašim se da mere koje je preduzeo premijer Austrije vode svet u rat krsta i polumeseca. Oni su izjavili da će proterati imame. Kako to ostaviti bez odgovora? Nećemo sedeti krštenih ruku“, izjavio je Erdogan.

Vlada Austrije objavila je u petak da je donela odluku o proterivanju više imama, a da je 60 imama pod istragom zbog kršenja zakona o islamu koji predviđa zabranu finansiranja iz inostranstva.

Takođe je doneta odluka o zatvaranju sedam džamija, od kojih je jedna zatvorena zbog sumnje da širi propagandu „sivih vukova“, a ostalih šest zbog širenja salafizma.

Takođe je doneta i odluka o rasformiranju udruženja „Arapska verska zajednica“, koja je upravljala spornim salafističkim džamijama.

Inače, Vlada Austrije tvrdi da je odluku donela uz saglasnost islamske verske zajednice.

Odluku Vlade pozdravile su sve političke partije u zemlji, ali uz kritiku što je doneta baš u vreme Ramazana, kao i na početku glasanja turske dijaspore za izbore u Turskoj.

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …