Home / AKTUELNO / Evo kakvo vreme vas očekuje: Prognoza meteorologa do kraja juna..

Evo kakvo vreme vas očekuje: Prognoza meteorologa do kraja juna..

500Iako je većina jedva dočekala kraj kišnog perioda i već se uveliko priprema za letnje temperature, ipak još nije vreme za radovanje.

Tačnije, u visokim temperaturama, koje će se kretati čak i iznad 30 stepeni, uživaćemo, ali samo do vikenda.

U nedelju veče i u ponedeljak ujutru stiže kiša, pa se očekuje veoma „težak“ i sparan dan.

Naime, u čitavoj poslednjoj sedmici maja će biti kišno vreme, sa nešto nižim temperaturama.

Već sa prvim danima juna stiže kiša, sa kojom ćemo se često družiti tokom čitavog meseca.

Prema sadašnjoj prognozi za jun, neće biti puno vremena za kupanje i uživanje u suncu. Tek poneki dani će biti potpuno sunčani, dok će biti dosta pljuskova sa olujom i grmljavinama.

Još nije sezona kupanja na Adi, apeluje se na oprez

Uprava JP Ada Ciganlija apeluje na sve posetioce da se suzdrže od ulaska u vodu Savskog jezera, s obzirom na to da njena temperatura još nije dostigla 22 stepena koliko je neophodno za bezbedno kupanje i boravak u vodi.

Iako su za predstojeći vikend najavljene izuzetno visoke temperature za ovo doba godine, trenutna temperatura vodeSavskog jezera iznosi svega 19 stepeni.

Usled temperaturne razlike između vode i spoljašnje sredine vrlo lako može doći do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, naročito kod hroničnih bolesnika, i nesagledivih posledica po zdravlje i život kupača.

S obzirom na to da kupališna sezona još nije počela, na Adi Ciganliji nema dežurstava ekipa Hitne pomoći kao ni spasilačke službe, koje bi mogle da intervenišu u slučaju potrebe.

Kako bi se izbegle neželjene posledice, a pre svega zbog očuvanja bezbednosti svih naših posetilaca, apelujemo na uzdržavanje od kupanja u Savskom jezeru do zvaničnog otvaranja kupališne sezone 10. juna.

Vreme sutra

Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije. Jutarnja temperatura biće od 10 do 15 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 29 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab, severozapadni vetar.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije sa jutarnjom temperaturom oko 15 i najvišom dnevnom oko 28 stepeni.

(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …