Home / AKTUELNO / EVROPSKI PARLAMENT USVOJIO „REZOLUCIJU O CENTRALIZACIJI EU“: Počinje stvaranje Sjedinjenih Evropskih Država! Evo šta se dešava..

EVROPSKI PARLAMENT USVOJIO „REZOLUCIJU O CENTRALIZACIJI EU“: Počinje stvaranje Sjedinjenih Evropskih Država! Evo šta se dešava..

eu- parlament

 

Evropski parlament izglasao je rezoluciju o „centralizaciji Evropske unije“ koju je predložio bivši premijer Belgije Gi Verhofstad.

Prema njegovim rečima, rezolucija predlaže, pored ostalog, uvođenje funkcije ministra finansija EU, a uperena je protiv „nacionalista-protekcionista“.

Sam Verhofstad nije ni sada bilo ko. Imenovan je za predstavnika Evroparlamenta na pregovorima sa Londonom o Brexit-u. On faktički nadzire „civilizovani razvod“ Velike Britanije od EU.

On, inače, ne krije da EU treba da prestane da insistira na saglasnosti svih svojih članica o svim pitanjima. On je jedan od onih koji traže da se u organima EU odlučuje – većinom glasova. Mnogi ovo tumače kao poziv na oduzimanje državama članicama prava da ne realizuju odluke većine.

 

U rezoluciji se predviđa i formiranje armije Evropske unije.
U martu prošle godine je faktički to isto tražio i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Prošle nedelje je ministarka odbrane Italije, Roberta Pinoti, lansirala ideju „odbrambenog Šengena“ u kojem bi bile Nemačka, Francuska, Italija i Španija.
Inicijativu bivšeg predsednika belgijske vlade podržala su 283 evro-poslanika, a 269 je bilo protiv (pri 83 uzdržana).

Protiv inicijative „rade“ i procesi u više zemalja EU.
U Holandiji lako može pobediti partija Gerta Vildersa koji insistira na referendumu o istupanju iz EU.

U Danskoj je sve popularnija partija Nova desnica (Nye Borgerlige) čiji lider – Pernila Vermund, koju često nazivaju „danskom Marin Le Pen“ – poziva da njena zemlja „pređe pod pokroviteljstvo Velike Britanije koja je napustila EU“.

 

Sama Le Pen je već izrazila nadu da će Italija, Španija, Francuska i Grčka nastupiti „kao blok protiv evrozone koju kontroliše Nemačka“.

Stvari su postale toliko ozbiljne da je novi šef nemačke diplomatije – levi globalista Zigmar Gabrijel – već upozorio: „Nacionalni front Le Penove ima za cilj da uništi Evropsku uniju. To je postala realna opasnost“.

Nemački politikolog Aleksandr Rar ukazuje da rezolucije Evropskog parlamenta nisu obavezujuće, ali ipak opominje:

„Problem je u tome što je evrozona zaista u opasnosti. Pogotovo što Merkelova i drugi koji su za jaku EU ne vide alternativu, a ne može sve ostati kako je sada. Jer, sve zemlje počinju da rade ono što požele i povodom izbeglica, i u oblasti finansija i spoljne politike.

Upravo zato „spasioci EU“ predlažu da se juri dalje napred i da se daje veća vlast njenim institucijama. Otuda i ideje da EU dobije Predsednika Evrope koji bi mogao parirati Trampu, ministra spoljnih poslova i ministra finansija. “

Rar naglašava da Merkelova želi „Sjedinjene Države Evrope“, ali postoje i oni koji to neće. Po njegovoj proceni: još nije jasno koja će struja pobediti.

 

(Agencije)

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …