Home / AKTUELNO / FILIP (11) POBEDIO RAK, A SAD UMIRE OD GLADI: Srbijo, pomozi ovom detetu!

FILIP (11) POBEDIO RAK, A SAD UMIRE OD GLADI: Srbijo, pomozi ovom detetu!

Porodica Atanasov iz Svrljiga sledećeg meseca izgubiće pravo na 9.500 dinara državne pomoći, koju su primali kad se njihov sin Filip (11) razboleo od leukemije pre dve godine.

500

– Lekari kažu da je Filip pobedio leukemiju. Rekli su da ne brinemo, bar u naredne četiri godina, kad bi opaka bolest mogla ponovo da se vrati. U tom slučaju opet bi imali pravo na pomoć za tuđu negu koju nam je država ukinula kad je naš sin prezdravio – kaže Suzana (37), majka bolesnog dečaka.

Pored Filipa, Suzana sa svojim suprugom Nebojšom (41) ima još dvojicu sinova, Aleksu (3) i Andreju (4). Ona je pre nekoliko godina izgubila stalan posao šnajderke u jednoj firmi trikotaže. Bez posla je i njen suprug, jer je preduzeće u kojem je radio zatvoreno.

– Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju – dodaje Suzana.

Atanasovi stanuju u podrumu, koji su dobili od jednog poznanika kako ne bi spavali napolju.

– Ovde je sve vlažno i tmurno, ali bogu hvala, bar nismo na ulici. Da nam nije komšija ne bismo imali šta da jedemo – kaže Suzana plačući.

Atanasovima je potrebna odeća, obuća, hrana, pristojan smeštaj. Svi koji žele da pomognu svoje priloge mogu da uplate na žiro-račun 325930080003283 626 u OTP banci.

(Alo, Telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …