Home / AKTUELNO / FILIPINSKI PREDSEDNIK DUTERTE: Rotšildi su ih poslali, jer sam im pozatvarao banke, ali džihadisti odavde neće izaći živi..

FILIPINSKI PREDSEDNIK DUTERTE: Rotšildi su ih poslali, jer sam im pozatvarao banke, ali džihadisti odavde neće izaći živi..

Predsedik Duterte je prekinuo svoju posetu Moskvi kako bi se hitno vratio na Filipine da bi mogao lično “isterati ISIS iz zemlje“ i “poslati svaku od ovih životinja pravo u pakao.“

duterte-maravi-sinhua

ISIS je iskoristio put predsednika Dutertea u Rusiju pokrenuvši operaciju da osvoji grad Maravi na jugu Filipina. Zastava Islamske države se sada vijori iznad lokalnih zgrada, a kontrolni punktovi su se pojavili po celom gradu.

Radikalni islamisti ubijaju hrišćane, pale škole i bolnice, i sprečavaju građane u bežanju, što se brzo pretvara u pakao.

Izveštaji pokazuju da predsednik Duterte doživljava “hladan bes“ i lično shvata napad ISIS-a. On je prošlog meseca upozorio globalistički kult smrti da se drže podalje od Filipina. On je takođe obećao da će izbaciti Rotšild banke sa Filipina i upozorio Džordža Soroša da postoji “lovac“ na njegovu glavu.

Sada je Novi svetski poredak objavio rat na Filipinima. ISIS borci, globalistička privatna milicija, su iznenada počeli da vrve u južnim gradovima Filipina.

Predsednik Duterte, koji je dobio savet od ruskog predsednika Putina pre nego što je odleteo nazad da zaštiti svoju zemlju, ne veruje da je to slučajnost. Kada krenete na globaliste, kada ugrozite tok i kontrolu njihovog novca, oni koriste zapadne medije da ukaljaju vašu reputaciju, a onda puste nasilne džihadiste na vaš prag.

Predsedniku se desio napad na njegov ugled od strane mejnstrim medija širom sveta, uprkos njegovom izuzetno visokom rejtingu odobravanja kod kuće. Sada je njegova zemlja fizički napadnuta od strane radikalnih islamskih terorista koje podršavaju globalisti.

Duterte je takođe rekao Putinu da SAD sada odbijaju da prodaju oružje Filipinima kako bi mogli da se bore protiv ISIS-a.

“Naravno, našoj zemlji je potrebno moderno naoružanje. Imali smo narudžbe u SAD, ali situacija tamo sada nije tako glatka, a kako bi se borili protiv ISIS-a, sa njihovim jedinicama i frakcijama, moramo imati moderno naoružanje,“ rekao je Duterte.

Ali uzvraćanje udarca je počelo, sa Duterteom koji je proglasio vanredno stanje na ostrvu i poslao snajperiste i redovne vojnike u oblast gde je ISIS pokrenuo svoju prvu operaciju velikih razmera. Putin je ponudio da pruži pomoć, ukoliko postane neophodno.

Službama za sprovođenje zakona i vojsci na Filipinima je naređeno da “nemaju milosti.“

Duterte je upozorio radikalne islamske teroriste u aprilu da bi on mogao biti “50 puta“ brutalniji nego oni, upozoravajući da bi on mogao čak “pojesti“ ekstremiste ako ih vojska zarobi žive.

Tokom govora na otvaranju nacionalnog sportskog turnira u aprilu, Duterte je naveo tačno šta bi mogao uraditi islamskim teroristima koji su organizovali odsecanje glava i druge grozne napade.

Duterte je naredio vojnicima da ubiju islamske militante koji su u begu i koji stoje iza osujećenog napada u provinciji Bohol i da mu ih ne dovode žive, nazivajući ekstremiste “životinjama.“

“Ako želite da budem životinja, takođe sam navikao i na to. Mi smo isti,“ rekao je Duterte. “Ja mogu podeliti, sprovesti isto što i vi, samo 50 puta više.“

Predsednik je rekao da ako mu teroristi budu predstavljeni kada je loše volje, “dajte mi so i sirće i poješću mu jetru.“

Duterte, dugogodišnji gradonačelnik koji je izgradio imidž moćnog borca protiv kriminala, pobedio je na predsedničkim izborima u maju prošle godine obećavši da će se boriti protiv narkotika, korupcije i terorizma.

(Webtribune.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …