Home / AKTUELNO / FRANCUZI OTKRIĆEM ŠOKIRALI ZAPAD: OTKRIVENA TAJNA RUSKOG USPEHA U SIRIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

FRANCUZI OTKRIĆEM ŠOKIRALI ZAPAD: OTKRIVENA TAJNA RUSKOG USPEHA U SIRIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Francuski stručnjak Roman Lombardi u autorskom članku za list Kapitalis izjavio je da je Rusija pobedila u Siriji zbog dobro razvijene strategije.

Kao što je autor naveo, Rusija je predvidela da će ponoviti sudbinu avganistanske kampanje u Siriji, ali su sve sumnje vrlo brzo raspršene kada su moderna oprema i oružje stupili u akciju. „Ruski stratezi su uvek učili iz svojih grešaka iz prošlosti“, piše Lombardi. Moskva je pokazala da mudro vodi ratove, koji se na kraju završavaju pobedom i ozbiljnom ekspanzijom uticaja, smatra analitičar.

Pored snažne vojne opreme i oružja, od kojih su mnogi uzorci testirani u Siriji, autor ukazuje na jasnu strategiju kojom se Rusija približila sukobu. Savezničke snage su bile uključene u sukobe u zemlji, a one su bile pokrivene od strane Vazdušno-kosmičkih snaga, piše on.

„Međutim, na kraju krajeva, njen uspjeh u Siriji, naravno, je posledica sveobuhvatnije strategije koja kombinuje taktiku i inovativne moderne vojne instrumente s učinkovitom diplomatijom na međunarodnom, regionalnom i lokalnom nivou“, navodi se u članku.

Ostaje pitanje šta će biti nastavka ovog uspeha Rusije u obnovi Sirije i ekonomskom razvoju regiona Bliskog Istoka u celini, ističe stručnjak.

„Samo će nam budućnost pokazati da li će Rusija na kraju uspeti tamo gde je Zapad do sada pretrpeo potpuni poraz“, zaključuje Lombardi.

(Pravda)

Check Also

VANREDNO STANJE MEĐU SRBIMA IZ OKOLINE ŠIDA: „POKRENULI SMO STRAŽE ZBOG MIGRANATA..“ (VIDEO)

Ovako za „Srbin info“ svedoči Miodrag Gičanov iz mesta Adaševci kod Šida, koji prenosi kakve …