Home / AKTUELNO / FRANCUZI OTKRIĆEM ŠOKIRALI ZAPAD: OTKRIVENA TAJNA RUSKOG USPEHA U SIRIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

FRANCUZI OTKRIĆEM ŠOKIRALI ZAPAD: OTKRIVENA TAJNA RUSKOG USPEHA U SIRIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Francuski stručnjak Roman Lombardi u autorskom članku za list Kapitalis izjavio je da je Rusija pobedila u Siriji zbog dobro razvijene strategije.

Kao što je autor naveo, Rusija je predvidela da će ponoviti sudbinu avganistanske kampanje u Siriji, ali su sve sumnje vrlo brzo raspršene kada su moderna oprema i oružje stupili u akciju. „Ruski stratezi su uvek učili iz svojih grešaka iz prošlosti“, piše Lombardi. Moskva je pokazala da mudro vodi ratove, koji se na kraju završavaju pobedom i ozbiljnom ekspanzijom uticaja, smatra analitičar.

Pored snažne vojne opreme i oružja, od kojih su mnogi uzorci testirani u Siriji, autor ukazuje na jasnu strategiju kojom se Rusija približila sukobu. Savezničke snage su bile uključene u sukobe u zemlji, a one su bile pokrivene od strane Vazdušno-kosmičkih snaga, piše on.

„Međutim, na kraju krajeva, njen uspjeh u Siriji, naravno, je posledica sveobuhvatnije strategije koja kombinuje taktiku i inovativne moderne vojne instrumente s učinkovitom diplomatijom na međunarodnom, regionalnom i lokalnom nivou“, navodi se u članku.

Ostaje pitanje šta će biti nastavka ovog uspeha Rusije u obnovi Sirije i ekonomskom razvoju regiona Bliskog Istoka u celini, ističe stručnjak.

„Samo će nam budućnost pokazati da li će Rusija na kraju uspeti tamo gde je Zapad do sada pretrpeo potpuni poraz“, zaključuje Lombardi.

(Pravda)

Check Also

POTRES U SAD- AFERA SA UKRAJINOM FATALNA? „DESNA RUKA“ TRAMPA PODNOSI OSTAVKU?!

Aktuelni državni sekretar SAD Majk Pompeo bi uskoro mogao da podnese ostavku i napusti tim …