Home / AKTUELNO / GENERAL SAD PRIZNAO: Ako napadnemo, Severna Koreja će sravniti Južnu sa zemljom! (VIDEO)

GENERAL SAD PRIZNAO: Ako napadnemo, Severna Koreja će sravniti Južnu sa zemljom! (VIDEO)

koreja- severna

Vojska SAD je priznala da ne može da spreče da Severna Koreja bombarduje Seul sa 4.000 artiljerijskih projektila.

Američki general koji ima moć da uništi Severnu Koreju je otkrio da ta zemlja ne može da zaustaviti Kim Džong-una da zbriše zemlju sa 25 miliona stanovnika.

Šokantno priznanje dolazi od generala Herija Harisa i znači da jednom kada Severna Koreja naredi napad, SAD će biti bespomoćne da spase stanovnike Južne Koreje.

Komandant američke Pacifičke komande je rekao da bi Seul, koji je jedan od najviše naseljenih gradova na svetu, mogao biti uništen za nekoliko minuta.

Predsednik SAD Donald Tramp nije isključio mogućnost „velikog sukoba“ sa Severnom Korejom zbog njenog nuklearnog i raketnog programa. Iako stručnjaci smatraju da SAD može lako dobiti rat, broj mrtvih na obe strane bi bio veliki.

David Martin iz CBS-a, rekao je da se zvaničnici plaše da su Južna Koreja i Australija najrealnije mete. Komanda mornarice SAD na Pacifiku saopštila je da Amerika mora pretpostaviti da će severnokorejski lider baciti nuklearku na Ameriku ako mu se pruži prilika.

Protivraketni THAAD sistem, namenjen rušenju nuklearnih projektila, treba da postane operativan ove nedelje u Južnoj Koreji.

Međutim, generali SAD su priznali da ne mogu da spreče staromodni napad. Severna Koreja ima oko 4.000 artiljerijskih oružja koji savremeni sistemi odbrane nisu u stanju da zaustave.

Severna Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države da guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata nakon što su dva američka bombardera održala zajedničke vežbe sa vazduhoplovnim snagama Južne Koreje i Japana.

Severna Koreja je saopštila da su američki bombarderi izveli „vežbu bacanja nuklearne bombe na veće mete“ na njenoj teritoriji u isto vreme dok Tramp i drugi „američki ratni huškači“ pozivaju na preventivne nuklearne udare na Pjongjang.

„Bezobzirna vojna provokacija gura situaciju na Korejskom poluostrvu ka ivici nuklearnog rata“, objavila je severnokorejska zvanična novinska agencija KCNA, prenosi Rojters.

Dva američka supersonična bombardera B-1B dopremnjena su u ponedeljak na Korejsko poluostrvo tokom zajedničke vežbe američkih i južnokorejskih i japanskih vazdušnih snaga.

Američke vzduhoplovne snage navele su u saopštenju da su bombarderi poletli iz Guama da bi učestvovali u zajedničkim vežbama američkih, japanskih i južnokorjeksih vazdušnih snaga.

Prema rečima portparola južnokorejskog Ministarstva odbrane Muna Sang-gjuna, dopremanje američkih bombardera bilo je odgovor na provokaciju Severne Koreje i pretnju, koju predstavlja njen nuklearni i raketni program, preneo je Rojters.

Pogledajte video:(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …