Home / AKTUELNO / GORI AMERIKA! TRAMPOVE PRISTALICE POKRENULE ORUŽANU POBUNU! UPUCANA ŽENA (VIDEO)

GORI AMERIKA! TRAMPOVE PRISTALICE POKRENULE ORUŽANU POBUNU! UPUCANA ŽENA (VIDEO)

Policija je u kontraofanzivi u Vašingtonu: Počeli su da guraju demonstrante koji su zauzeli zgradu Kapitola, kao i da skidaju poruke koje su okačili na zgradi. Naknadno je otkriveno da je Majk Pens naredio da se angažuje Nacionalna garda, a ne Donald Tramp, kako su mediji duboke države to u prvom momentu javili. Specijalne snage su ušle u Kapitol!

Kongresmeni su evakuisani iz kompleksa Kapitol Hila i biće odvedeni u Fort Mekner, izjavio je savezni zvaničnik za sprovođenje zakona. U pitanju je obližnja vojna baza u Vašingtonu.

Još se ne zna kada će se nastaviti sednica Kongresa na kojoj treba Bajden da se proglasi za pobednika izbora.

Trampove pristalice i dalje su u zgradi američkog Kongresa, policija ih još nije isterala. U ponoć po našem vremenu na snagu stupa policijski čas, a moguće je da će tada snage reda krenuti u neku značajniju akciju protiv pobunjenika.

„Nema nikakve naznake da ovi ljudi imaju ikakvu nameru da se povuku. Nema naznaka ni da je iko od njih čuo poruku koju im je uputio sam predsednik Tramp“, izviestio je CNN-ov reporter.

Zabeleženo je i to da su demonstranti uništavali opremu medija duboke države

PRETHODNO:

Pentagon je odbio da zauzme zgradu Kapitola. Uveden je policijski čas u Vašingtonu. Sekretar za medije Bele kuće Kejli Mekeneni napisala je na Tviteru da je predsednik SAD Donald Tramp naredio Nacionalnoj gardi i ostalim federalnim službama da reaguju na nerede u Vašingtonu i da uspostave red.

Kako javljaju američki mediji, žena koja je danas upucana u zgradi Kongresa u Vašingtonu od strane policije je preminula u bolnici. Ona je u kritičnom stanju izneta iz Kapitola pošto je pogođena iz vatrenog oružja u vrat.

Takođe, Majk Pens je upravo otpratio Trampa na „Tviteru“.

Došlo je pucnjave u zgradi Kongresa u Vašingtonu, javljaju novinari na licu mesta. CNN prenosi da je jedna žena ranjena i da se nalazi u kritičnom stanju. Kako prenose mediji, pogođena je u grudi, ali se ne znaju tačni detalji pucnjave.

CNN je objavio snimak na kojem se vidi kako demonstranti razbijaju stakla na zgradi Kapitola i upadaju u zgradu Kongresa

“Ovo su prizori koje smo navikli da gledamo iz zemalja poput Belorusije. Da se ovo dešava tamo, nazvali bismo to državnim udarom”, rekao je za CNN kongresmen Adam Kinzinger.

Demonstranti su praktično zauzeli zgradu Kapitola, a usnimljeni su članovi obezbeđenja, koji drže repetirano oružje u Trampove pristalice. Pojedini demonstranti su legli na pod u Kapitolu i odbijaju da se pomere

Protestanti provalili u kancelariju Nensi Pelosi. Iako je jedan deo članova kongresa evakuisan, nema informacija da li je Pelosi bila u kancelariji u vreme upada.

Predstavnica Republikanske partije u kongresu Kimberli Klasik istakla je da pripadnici Kongresa nose gas-maske:

“U toku je evakuacija”, napisala je ona.

Protestanti koji su ušli u zgradu Kapitola uzvikuju “Mi posedujemo ovo, mi posedujemo vas”, dok je razbijeno staklo na sve strane.

Pens je u međuvremenu evakuisan iz zgrade Kongresa, dok su kongresmeni zamoljeni da se zaključaju u kancelarije i sakriju ispod stolova i stolica.

Pristalice predsednika Donalda Trampa u Maršu za spas Amerike pokušavaju da probiju američki Kapitol, probijajući barijere u pokušajima zauzimanja zgrade!

Na video snimcima se vidi kako gužve pokušavaju da probiju američki Kapitol, držeći američke zastave, kao i Trampove zastave.

„Pristalice Trampa probile su zgradu Kapitola, srušivši 4 sloja sigurnosne ograde i pokušavaju da je zauzmu – boreći se protiv savezne policije koja je preplavljena“, rekao je jedan od demonstranata, objavljujući video haosa.

„Ovo je najluđa stvar koju sam video u životu. Policija ih ne može zaustaviti “, dodao je, napominjući da je na snazi bila„ nesmrtonosna sila“.

„Ovo je najluđa stvar koju sam video u životu. Policija ih ne može zaustaviti “, dodao je, napominjući da je na snazi bila„ nesmrtonosna sila“.

Takođe postoje izveštaji da se zgrada Madison i poslovna zgrada Kenon haus evakuišu.

Prema poslednjim izveštajima, Majk Pens neće poslušati Trampa i pruhvatiće elektorske glasove.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …