Home / AKTUELNO / GORI I AMERIKA: U Kaliforniji se vatra širi munjevito, hitno se evakuišu stanovnici, u toku je borba za hiljade kuća! (VIDEO)

GORI I AMERIKA: U Kaliforniji se vatra širi munjevito, hitno se evakuišu stanovnici, u toku je borba za hiljade kuća! (VIDEO)

vatrogasci

Požar u Kaliforniji, zbog koga je evakuisano na hiljade ljudi, danas se proširio i preti nacionalnom parku Josemiti, javlja Reuters.

Oko 5.000 stanovnika Maripose, malog grada u Kalifoniji kod Nacionalnog parka Josemiti evakuisano je u utorak zbog požara koji je, šireći se preko autoputa, već uništio osam kuća, a preti za zahvati 1.500 objekata, ali u kome na sreću niko nije povređen.

Centar Maripose ostao bez struje, a na fotografijama na društvenim mrežama su se mogle videti prazne ulice i narandžasto-ružičasti odsjaj od vatre na horizontu. Guverner Džeri Braun proglasio je vanredno stanje za okrug Mariposa kada je požar počeo da se širi na to područje.

Više od 2.000 vatrogasaca bori se protiv šumskih požara širom zapadnog dela SAD.

Pod kontorolom je samo sedam odsto velikog šumskog požara koji se približava gradu Mariposi i manjim mestima u podnožju planina Sijera Nevada, saopštila je kalifornijska Agencija za zaštitu od požara Kol fajr.

Požar se proširio na 20.000 hektara, što je čak 10.000 više od prethodnog dana. Uništeno je oko 29 objekata, a ugroženo više od 1.500, javljaju lokalni mediji.

Požar „Detvajler“ izbio je u nedelju po podne uništavajući velike šumske površine.

Pogledajte video:

(Agencije)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …